„Începutul lunii noiembrie aduce anotimpuri amestecate. Pe litoral, turiștii curajoși au făcut baie în mare, ca într-o zi de vară. În Capitală, cei care au ieșit prin parcuri s-au simțit ca într-o primăvară târzie.

Între timp, cele mai înalte drumuri din România au fost închise din cauza riscului de viscol”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Noiembrie vine cu trei anotimpuri

„Bate vântul tare, viscol, valuri pe Bâlea”, a spus o persoană.
Este rezumatul unei zile în care parcă trei anotimpuri s-au îngrămădit!

Citește și: VIDEO- Ninsorile închid Transfăgărășanul și Transalpina. „Există pericol destul de mare pentru cei care circulă în zona de gol alpin.”

Melodia de pe plajă îi duce pe unii cu gândul la iarnă. Însă, realitatea e departe de anotimpul alb.
„Aici, la malul mării, sunt 21 de grade, cu soare și cer senin. Apa mării este în continuare destul de caldă pentru această perioadă, are în jur de 18 grade. Așadar, este potrivită pentru o scurtă bălăceală”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Știrile Kanal D.
Turiștii îndrăgostiți de mare au profitat de soare și aerosoli.

Nici animalele de companie nu s-au lăsat mai prejos.
„Deosebit de caldă pentru perioada aceasta, cu excepția zilelor trecut. Am făcut și o baie zilele trecute, încă e rezonabilă”, a spus o turistă.
Briza mării a completat atmosfera plăcută.
„Am zis să trecem și noi puțin să vedem nisipul și marea pentru că este foarte cald.

- Ați mai prins așa vreme la mare?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- A mai fost, a fost o toamnă foarte lungă și călduroasă”, a spus altă persoană.

22 de grade au fost astăzi în Capitală și un cer senin, cu puțini nori. De toamnă, primăvară sau vară?
„- Dimineața e răcoare și acum ne bucurăm de soare. O vreme mai văratică.

- Sunt mai multe anotimpuri într-unul singur?

- Absolut, absolut”, a spus un bucureștean.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Vreme caldă și la începutul lunii decembrie. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Pentru acest bărbat, vremea din noiembrie e sinonimă cu vara.
În schimb, la Bâlea Lac e iarnă în toată regula. Temperaturile au fost cuprinse între minus 3 și plus 3 grade, iar peisajul este deja unul alb. Atât Transfăgărășanul, cât și Transalpina, cele mai înalte drumuri de la noi au fost închise începând de astăzi din cauza zăpezii și a riscului de viscol.

Totuși, iarna rămâne o realitate mai ales pentru zonele înalte de munte. În orașe, situația se schimbă radical.
„Anotimpul cald devine mai extins, anotimpurile acestea de tranziție, primăvară, toamnă ajung să fie mai reduse, dar impactul cel mai mare este pe perioada de iarnă, când ai o reducere a zilelor de iarnă propriu-zisă”, a explicat Bogdan Antonescu, expert meteo.
În primele 2 luni de toamnă au fost depășite mai multe recorduri termice la nivel național, iar situația s-ar putea repeta și în noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si