Diana Buzea a urmărit subiectul și are mai multe detalii, Diana.

Bună seara,

Pachetul de masuri fiscale a fost asteptat săptămâni întregi și s-au tot vehiculat până acum, pe surse, anumite schimbări. De data aceasta, avem ceva oficial. Ministerul Finanțelor a publicat proiectul care are peste 80 de pagini de schimbări și taxe noi. Băncile au fost luate în vizor de autorități, adică vor plăti un impozit suplimentar de 1% pe cifra de afaceri, pe lângă 16% impozit pe profit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Marcel Boloș, declarații despre noile măsuri fiscale. ,,Nu există acest risc ca deficitul bugetar să depăşească 5,5% din PIB''

Știm că aici au fost numeroase discuții între guvernanți, dar și cu reprezentanți ai băncilor. Se majorează din ianuarie și accizele pentru tutun, cu aproape 2 procente și jumătate. Ceea ce va aduce, cel mai probabil, o creștere de 50 bani la pachetul de țigări. Și acciza pentru alcool se va majora. Iar Guvernul pregătește creșterea TVA-ului, de la 9%, la 19% pentru produsele care conțin zahăr.

De asemenea, Coaliția a decis să introducă o taxă de 0,3% pentru imobilele mai scumpe de 500.000

de euro și mașinile cu o valoare de peste 75.000 de euro. Taxa se va aplica pentru suma care reprezintă diferența dintre plafon și valoarea proprietății.

După ce proiectul va ajunge pe masa Guvernului și va fi adoptat, va merge în Parlament, unde Guvernul a anunțat deja asumarea răspunderii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si