Dacă pe timpul zilei, canicula ne face să respirăm greu, să fim mai puțin productivi și să căutăm încontinuu umbra, aflați că nici după lăsarea întunericului nu scăpăm. În această perioadă, temperaturile depășesc 20 de grade pe timpul nopții, astfel că ne putem aștepta la insomnii și la stări de disconfort.

Temperaturile nocturne ridicate din această perioadă provoacă disconfort

Asta înseamnă, potrivit meteorologilor, că avem parte de nopți tropicale. Și cum căldura este cel mai mare dușman al odihnei, oamenii și-au schimbat programul de somn.

Ies afară după ora 22:00 și reușesc să adoarmă abia spre apariția zorilor, a transmis Teo Argint, corespondent Kanal D.

Citește și: Sute de blocuri vor rămâne fără apă caldă începând de luni. Lucrările de modernizare și reparații sunt principalele cauze

„- Am ieșit să mă răcoresc și să-mi cumpăr apă că nu mai aveam deloc și să iau aer.
- Ziua mai puteți ieși din casă? Nu, nu ies. Nu ies că nu am curaj. Fierbi pur și simplu, fierbi toată ziua! Nu se oprește aerul condiționat nici ziua, nici noaptea”.

În Craiova, de pildă, noapte de noapte, pâlcuri de tineri și vârstnici, deopotrivă, au transformat băncile din fața blocurilor și centrul vechi în puncte de întâlnire. Alex și gașca lui se adună în centrul orașului.

„- De obicei ies doar după ce se întunecă pentru că atunci e mai răcoare și putem să stăm și noi afară și avem mai mult viață de noapte acum.

- Pe la ce oră adormi?

- De obicei, după ce răsare soarele”, a explicat Alex.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Alertă de E. coli în apa Mării Negre! Ce au transmis autoritățile

Nici aerul condiționat nu mai face față valului de căldură.

„Țin mereu aerul condiționat pornit, întotdeauna...”.

Și parcurile sunt luate cu asalt noaptea. În Craiova, minima anunțată pentru astăzi este de 22 de grade.

Citește și: Canicula afectează și animalele de companie

Nopțile tropicale, stres termic permanent asupra organismului

Nopțile tropicale presupun un stres termic permanent asupra organismului. Căldura acumulată în timpul zilei nu se risipește iar senzația de aer sufocant se simte mai ales între betoane, în marile orașe.

Citește și: Valul de caniculă Cleon se apropie de noi

La Timișoara, cu o oră înainte de miezul nopții, sunt 28 de grade Celsius.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La Iași sunt acum 24 de grade, este cald și după apusul soarelui. Asfaltul este încă fierbinte, are o temperatură de 35, 5 grade, cu toate că este miezul nopții.

Citește și: Codul roșu de caniculă, prelungit în Europa! Țările europene ard sub temperaturile verii

Temperaturile pe timp de noapte nu scad sub 20 de grade în Satu Mare, așadar e vreme bună de o plimbare sau de ieșit la o terasă.

La Constanța, aproape de miezul nopții, sunt 24 de grade Celsius, iar indicele de confort termic depășește 70 de unități.

Citește și: Canicula lovește din nou. Meteorologii au emis cod portocaliu

Vom avea parte de nopți extrem de călduroase și în perioada următoare, spun meteorologii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si