Un nor de praf se menține în aceste zile deasupra României! Mai multe zone din țară sunt vizate, iar depuneri de praf au fost deja observate în vest, nord și centru, unde de mâine sunt progrnozate și ploi. La Cluj fenomenul s-a văzut extrem de ciudat: deși pe cer era soarele, orașul parcă era învaluit de ceață.

Oamenii s-au plâns de praful înecăcios care s-a văzut în toate cartierele, a transmis Christian Sabbagh.

Nor de praf saharian deasupra României

Astăzi clujenii s-au trezit cu un peisaj extrem de ciudat. Deasupra orașului s-a lăsat un nor de praf, care părea să fie ceață, dar in același timp pe cer strălucea soarele. In scurt timp aerul a devenit aproape irespirabil.

Se simte, mai ales pentru cei care sunt predispuși la alergii sau pentru copii sau persoane mai sensibile cu astm probabil.

Da, e mai deranjant si probabil se va resimți mai mult cu cât va veni căldura și acum s-a încălzit și e mai pronunțat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Praful saharian s-a depus în toate cartierele Clujului. Oamenii au observat întâi pe mașini, apoi pe haine și mobilierul urban. Toate s-au umplut de praf!

,,Și respir parcă mai greu. Astăzi e mai insuportabil. Să fiu sinceră m-am trezit foarte ciudat'', a spus un martor.

Silvia Cseh, correspondent Știrile Kanal D- Praful se simte in aer dar se depune foarte rapid. Pe această mașină neagră putem observa cel mai bine, așa se vede.

Specialiștii spun că suntem martorii unui episod sever de poluare.

Silviu Gurlui, fizician- Acest val de praf saharian este mai sever decât am văzut în anii trecuți.

Particulele acestea nu trebuie privite ca simple particule minerale de praf ci ele aduc la pachet și alte componente de poluare, mai ales că ele sunt transportate pe mii de km la altitudini foarte mari.

Depunerile de praf se vor observa și mâine în zonele unde sunt prognozate ploi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: