Vremea le-a stricat planurile celor care au ajuns la munte, în minivacanță. În Poiana Brașov s-a încălzit atât de mult încât zăpada de pe pârtii s-a topit, iar noroiul a ieșit la suprafață. Condiții bune ar fi fost în partea superioară a masivului Postăvarul, dar pasionații de schi și snowboarding nu au avut cum să ajungă acolo. Viscolul din vârf de munte a închis telecabinele și telegondola din stațiune,  a

transmis Silvia Ioniță.

Noroiul de pe pârtie a stricat distracția

Codul galben de viscol s-a resimțit din plin în Poiana Brașov. Pentru că la altitudini mari vântul sufla chiar și cu 110 kilometri la oră, administratorii instalațiilor pe cablu au fost nevoiți să oprească telecabinele și telegondola. Dar vântul a fost doar una dintre probleme. 6 grade Celsius arătau termometrele în stațiune, iar din cauza vremii de primăvară, o mare parte din zăpadă s-a topit.

"Zăpada care în urmă cu două zile era de un alb imaculat s-a topit în mare parte, iar ce a mai rămas s-a colorat în maro. Această priveliște nu este deloc plăcută pentru turiști, iar vestea proastă pentru iubitorii sporturilor de iarnă este faptul că nu pot să schieze nici pe pârtiile de la baza muntelui, asta pentru că stratul de omăt este insuficient", a transmis Adrian Jătăreanu, jurnalist Știrile Kanal D.

Turiștii care sperau să schieze în condiții de iarnă au rămas cu un gust amar după câteva ture făcute pe cele două pârtii deschise la baza muntelui.

"- Vremea e prea caldă pentru munte, pentru schiat.
- Îți cam dă planurile peste cap?
- Foarte. Pentru începători, mamă, Doamne.
- Deci n-ai putut să faci deloc lecții?
- Zăpada e prea topită pentru a schia", a spus un turist.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cum tot domeniul schiabil de altitudine a fost închis, miile de turiști s-au înghesuit pe pârtiile Stadion și Bradul. Inclusiv aici oamenii au alunecat prin noroi. Georgian, Denis și Gheorghe, trei prieteni din Neamț, învață să facă snowboarding. Dar pe o vreme atât de caldă, lecțiile sunt foarte dificile.

"Căldura e un pic peste normele normale, având în vedere data de astăzi, zăpada e puțin topită, ieri dimineață în momentul în care am ajuns era puțin mai frig, erau -5 grade, zăpada era mai proaspătă, mai bună. Ne deranjează puțin și vântul", a spus un turist.

La mare căutare a fost și pârtia de săniuș din Poiana Brașov, chiar dacă o mare parte din ea era acoperită cu noroi. Turiștii au scos din buzunar de la 35 de lei, pentru o oră de acces la derdeluș, până la 100 de lei pentru o zi întreagă petrecută aici. Zăpada apoasă le-a cam tăiat însă turiștilor din pofta de distracție.

"- De unde sunteți?
- Din Constanța, comuna Pantelimon. Astăzi la zăpadă, da.
- Ați fi vrut să fie mai frig, mai multă zăpadă?
- Mai multă zăpadă, că e cam mult pământ aici pe pistă, dar e frumos. Mai ales că la noi este mai mult cald, nu e zăpadă", a spus un turist.

Iar meteorologii nu vin cu vești bune nici pentru zilele următoare. Vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile în Brașov vor ajunge chiar și la 11 grade Celsius.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Vreme caldă în prima zi de Crăciun. Maximele zilei vor atinge și 20 de grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si