Praful saharian, adus de vant peste Romania i-a luat prin surprindere in primul rand pe soferi. In cateva minute, masinile de pe strazi au capatat un aspect straniu.

Andreea Borboros, corespondent Kanal D: La Timisoara, ploaia de noaptea trecuta a lasat în urma dare de nisip saharian. Milioane de particule galbui s-au depus pe plante, dar si pe masinile oamenilor.

Citeste si: VIDEO| Un nor de praf saharian se indreapta spre Romania. Cum ne va afecta

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Praful saharian poate crea probleme de sănătate celor care sufera de afectiuni respiratorii. Tocmai de aceea medicii ii sfatuiesc pe acestia sa evite, pe cat posibil, deplasarile si sa stea mai mult in casa.

Mihai Grecu, medic sef de sectie UPU Timisoara: Ar fi bine ca toata lumea sa se fereasca de expunerea la astfel de particule. In special cei care sufera de probleme pulmonare pentru ca pot determina exacerbarea unor simptome.

Citeste si: Fenomenele extreme fac ravagii în lume! Cele mai spectaculoase imagini vin, astăzi, din Turcia şi Egipt!

Dupa ce a acoperit zone mari din Spania, Elvetia si Malta, dar si o parte din insulele Mediteranei, norul de praf saharian traverseaza tara noastra in urmatoarele 5 zile. Vestul tarii este cel mai afectat.

Meteorologii sustin ca depunerile de praf saharian vor persista pana la finalul saptamanii.

Cele mai afectate zone vor fi cele din vestul tarii, unde va si ploua.

Este posibil, totusi, ca praful sa fie mai diluat la noi din cauza precipitatiilor.

Frontul atmosferic cald dinspre Africa a adus si la Oradea praful saharian galbui, care s-a transformat in noroi din cauza ploii. Particulele au putut fi observate pe suprafetele exterioare, mai ales pe masini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si