"Cu un nou terminal, construit în timp record, aeroportul din Iași devine cel mai mare din țară după aerogara din Otopeni. Urmează montarea echipamentelor de ultimă generație care nu există, în acest moment, pe alte aeroporturi din țară. Primii pasageri vor călători din noul terminal pe 31 martie", a transmis Cristian Sabbagh.

Nou terminal, construit în timp record, la Aeroportul Internațional Iași

Terminalul 4 al Aeroportului din Iași este de zece ori mai mare decât cel în care sunt, acum, procesate zborurile externe.

"În momentul de față, cei minim 3,5 milioane de pasageri care vor tranzita aeroportul din Iași în anii următori vor aduce dezvoltare socio-economică pentru comunitatea noastră. Nu există astăzi un motor de dezvoltare mai important în județul nostru decât acest aeroport și practic, odată cu acest nou terminal, avem speranța că mare parte dintre ieșenii care astăzi reprezintă diaspora românească să se întoarcă, din nou, acasă", a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Investiția a fost de aproximativ 100 de milioane de euro, bani europeni dar și fonduri de la bugetul de stat. Noul terminal are trei niveluri, șapte porți de îmbarcare, 20 de birouri check-in, dar și 12 sisteme pentru self check-in.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Este și o clădire sustenabilă pentru că avem și un parc fotovoltaic aici. Și cred că este o investiție pentru viitor", a declarat Johan Pelzl, manager firmă de construcții.

Aeroportul din Iași a încheiat anul trecut cu cel mai mare trafic din istoria sa, peste 2,3 milioane de pasageri. Asta înseamnă peste 15 mii de aterizări și decolări- în condițiile în care estimările inițiale arătau că aceste cifre vor fi atinse abia peste 15 ani.



"Ne dorim să avem pe data de 31 martie primul zbor Schengen, să fie practic în noul terminal și să inaugurăm astfel terminalul", a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

De pe aeroportul din Iași se poate călători, în acest moment, către 24 de destinații, însă numărul lor va crește odată cu noua investiție.

Citește și: VIDEO- Scandal în avion! Un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost dat jos din avion


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si