„Înainte de vacanța de 1 Mai și Paște, CFR Călători a decis să anuleze mai multe trenuri care circulă spre munte. Măsura se va aplica în weekend-uri, chiar atunci când traficul de călători este intens. În timp ce sindicaliștii spun că motivul ar fi lipsa mecanicilor de locomotivă, conducerea companiei de transport feroviar anunță că măsura va fi luată pentru reducerea costurilor”, a transmis Christian Sabbagh.

Mai puține trenuri spre munte înainte de 1 mai și Paște

Începând din 27 aprilie, 14 trenuri care circulă pe raza Regionalei Brașov a CFR vor fi anulate în zilele de sâmbătă și duminică. Asta în condițiile în care în weekend foarte mulți turiști merg la munte pentru un city break sau chiar un sejur mai lung. 
„Poate cei mai afectați de anularea celor 14 trenuri vor fi turiștii care vor să ajungă în weekend aici, în orașul de sub Tâmpa. Oamenii vor fi nevoiți să caute alternative dacă vin dinspre Sibiu, Sfântu Gheorghe sau Târgu Mureș asta pentru că cele 14 garnituri programate nu vor mai circula”, a transmis Adrian Jătăreanu.
Liderii de sindicat spun că nu ar mai exista personal suficient care să asigure circulația trenurilor, iar acesta ar fi unul dintre motivele anulării acestor garnituri.

Citește și: VIDEO- Haos la metrou în această dimineață! Ușa unui tren s-a stricat după ce un călător a forțat-o

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Se încearcă anularea trenurilor de călători sâmbăta și duminica pentru că, astfel, este nevoie de mecanici de locomotivă mai puțini și se reduc costurile cu orele suplimentare și cu orele festive. Este o lipsă a personalului de locomotivă destul de mare, de circa 25%”, a explicat un lider de sindicat.


De cealaltă parte, reprezentanții CFR au transmis, printr-un comunicat de presă, că există personal suficient și că pasagerii nu vor avea de suferit.
„Retragerile temporare ale unor trenuri din circulație de pe rute secundare nu afectează deplasările cu trenul ale publicului călător, acesta având în continuare la dispoziție celelalte trenuri care circulă pe respectivele rute pe care se operează modificări”, a transmis CFR.
Totodată, reprezentanții CFR Călători spun că dacă cererea pentru aceste rute va crește, atunci compania va reintroduce garniturile în circulație, mai ales ca urmează și minivacanța de Paște și 1 mai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si