Sase ore de somn nu sunt deloc suficiente pentru Daniela. Iar cand doarme aude orice sunet ori zgomot si se trezeste des.

Lipsa somnului poate duce la probleme serioase de sanatate, asa ca a mers din timp la medic sa caute solutii.

DR. IOAN BULESCU, specialist in chirurgia somnului: Sunt probleme legate de memorie, de concentrarea din timpul zilei. Pe termen lung, problemele sunt serioase, primele care apar sunt cele cardiovasculare, hipertensiune sau metabolice, diabet, cresterea masei corporale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Rezultate parțiale. Se numără ultimele voturi. Luptă strânsă între Elena Lasconi și Marcel Ciolacu pentru turul doi- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Fie ca se pregatesc pentru un examen pana tarziu, fie ca merg la petreceri sau stau cu orele in fata televizorului ori calculatorului, romanii obisnuiesc sa amane ora de culcare sau sa piarda noptile nedormind.

Numai ca, spun specialistii, somnul de noapte nu poate fi recuperat niciodata. Sunt si afectiuni care impiedica odihna, cum ar fi tulburarile respiratorii sau sindromul picioarelor nelinistite.

DR. IOAN BULESCU specialist in chirurgia somnului: Ei dorm, dar de faptul somnul lor este foarte fragmentat.

E ca si cum nu ar dormi.

Un ciclu complet de somn la adulti dureaza intre 90 si 110 minute, dupa care se reia. Un studiu realizat recent arata ca una din patru persoane nu are un somn odihnitor noaptea.

Una dintre cele mai mari greseli, pe care o fac 4 din 10 persoane, este folosirea dispozitivelor electronice inainte de culcare, cum ar fi telefonul mobil, tableta sau televizorul.

De altfel, una din zece persoane declara ca se simte obosita si lipsita de energie pe parcursul zile pentru ca nu s-a odihnit cat trebuie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si