Close sidebar
Close sidebar

VIDEO "Nu mai pot, îmi pare rău" O dramă ignorată a răpus un elev de 18 ani

Un elev de 18 ani din județul Tulcea și-a pus capăt zilelor. Înainte a înregistrat mai multe mesaje în care vorbește de presiunea la care era supus de cei din jurul său.

Redactia Stirile Kanal D,

O dramă ignorată a răpus un elev de 18 ani

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Îmi pare rău pentru tot. Sper să mă puteți ierta. În viața mea n-am simțit iubire adevărată"- Lorand avea 18 și ar fi trebuit să se pregătească pentru BAC. Acasă situația lui era una complicată- tânărul era crescut de bunică. Mama sa era imobilizată la pat.

"Chiar dacă să zicem că luam BAC-ul, într-un fel anume tot nu avea cine să mă susțină. Bunica mea moare oricum. Nu mai pot, adică îi fac rău ei, m-am săturat să am certuri în fiecare zi. Și la școală nu mă descurc și profesorii... profesorii sunt oribili", spunea tânărul în înregistrile video.

Cei care îl cunosc sunt șocați de cele întâmplate.

"Mamaia sa avea grijă, era profesoară la copiii noștri. Mama sa e imobilizată la pat, bolnavă, mamaia avea grijă de el", spune o vecină.

"Era cuminte, toți îl laudau, toți umblau cu el, și fete și băieți împreună acolo cu cei de seama lor", spune un vecin din sat.

Lorand făcea naveta la Tulcea unde era în ultima clasă de liceu. "Făcea cu noi naveta băiatul, seara se întorcea.

Era un băiat liniștit, mergea cu copiii, se plimbau prin parc. Nimeni nu și-a dat seama că o să facă așa ceva", spune o femeie din sat.

Citeste si: Cine este tânărul de 22 de ani, care și-a pierdut viața în tragicul accident din Argeș. Bărbatul era tatăl unui băiețel de doar un an- kanald.ro

Citeste si: Noi vouchere de la stat pentru românii cu pensii sub 3.000 de lei. Câți bani ar putea primi?- wowbiz.ro

Citeste si: Prețurile apartamentelor în Cluj-Napoca au atins niveluri uriașe. Un apartament cu două camere a ajuns la peste 150.000 de euro- antena3.ro

Tânărul vorbește despre presiunea pusă pe umerii săi la școală.

"Este evident că s-a simțit nesusținut, a intrat într-un soi de depresie, iar impactul lipsei de sprijin asupra acestor victime ale bullying-ului se manifestă prin izolare socială și emoțională. Fără un sistem de suport, aceste victime se pot simți singure și neînțelese, amplificându se sentimentul de neputință, se pot dezvolta tulburări psihologice", a explicat Aurelia Marcoane, psiholog clinician și psihoterapeut.

O dramă ignorată a răpus un elev de 10 ani [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

"Dacă mă vedeau că tremur, ziceau că mă droghez. De ce a trebuit să-mi iau bullying?"

Tânărul a înregistrat mai multe mesaje de adio pe care anchetatorii le-au descoperit în telefon:  "N-am motivația să fac absolut nimic, nu pot să fac absolut nimic, cât bullying au putut să-mi dea. La fel și liceul, dacă mă vedeau că tremur sau că așa, ziceau că mă droghez, nu că aveam eu atac de panică. De ce a trebuit să-mi iau bullying, de ce?"

Reprezentanții Inspectoratului școlar Tulcea nu știau de cazuri de bullying în liceul respectiv.

Un semn a existat totuși încă de acum doi ani în legătură cu problemele lui Lorand.

"Nu am fost informată niciodată că ar fi fost cazuri de bullying. Știu într adevăr că în clasa a zecea a solicitat activitate de consiliere, nu și-a dorit să fie în școală, de jena probabil față de ceilalți colegi, ci a avut aceste activități în centrul județean", spune Viorica Pavel, inspector școlar general.

Citeste si: Cum s-a modificat valoarea ajutorului de deces în anul 2025? Află care sunt actele necesare, după schimbările aplicate- kfetele.ro

Citeste si: Primul Crăciun fără Andreea. Igor Cuciuc, desfigurat de durere și cu ochii în lacrimi: "Astăzi e liniște în casa noastră nu se mai aude vocea ta frumoasă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Prețurile apartamentelor în Cluj-Napoca au atins niveluri uriașe. Un apartament cu două camere a ajuns la peste 150.000 de euro- antena3.ro

Suicidul este a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani.

"Consilierea familiară de asemenea poate îmbunătăți comunicarea și relațiile în cadrul familiei. Atât profesorii, cât și ceilalți adulți implicați în sistemul familial să fie proactivi în identificarea și sprijinire a copiilor aflați în situații de vulnerabilitate", spun psihologii.

Ajutorul psihologilor și al psihiatrilor nu trebuie să fie un subiect rușinos, ci o necesitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI