VIDEO "Nu vă puneți cu mine că vă rup cu bătaia!" Miron Cozma, îmbrânceli cu victimele mineriadei din iunie 1990
Miron Cozma s-a îmbrâncit cu victimele mineriadei pe scările din fața Parchetului general. El a fost chemat să dea explicații după ce a devenit suspect de infracțiuni contra umanității în dosarul violențelor din 1990.
Scenele halucinante în care Miron Cosma i-a îmbrâncit și înjurat pe membrii Asociației victimelor mineriadelor s-au derulat chiar în fața Parchetului General.
"Băi, ciolănarule, nici nu erau mineri în București, dar te-au bătut pe tine.
Mă faci pe mine mincinos? Băi, ești tu mincinos ordinar!", s-a dezlănșuit fostul lider al minerilor din Valea Jiului.
Miron Cozma a fost chemat să dea cu subsemnatul în fața procurorilor în legătură cu evenimentele sângeroase care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990.
"Nu vă puneți cu mine, că vă rup cu bătaia. Ascultă-mă pe mine", a mai spus Miron Cozma.
Amenințările i-au fost adresate uneia dintre victimele care a fost grav rănită în timpul mineriadei din iunie 1990.
"Lucrurile sunt foarte clare: au venit și ne au măcelărit. Eu personal am fost grav rănit, se vede aici și aici. Am fost paralizat nouăzeci de zile, am stat în trei spitale", spune unul dintre cei care s-au contrat cu Miron Cozma.
Dosarul mineriadei trenează de 34 de ani. Abia pe data de 25 aprilie a acestui an Parchetul general a anunțat începerea urmăririi penale față de marile nume care sunt acuzate că ar fi instrumentat violențele extreme din 1990.
Printre cei acuzați de infracțiuni contra umanității, alături de Miron Cozma, și care au ajuns până acum la audieri în ultimele săptămâni se numără Petre Roman, prim ministru la acea vreme, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru și Virgil Măgureanu, fostul director al SRI.
A mai fost audiat și fostul președinte Ion Iliescu, însă acasă la el, întrucât starea de sănătate nu i-a permis să se deplaseze la sediul parchetului.