Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Nu vor să dea poștașul pe bancomat. Oamenii sunt revoltați că trebuie să își ridice singuri pensia, de la bancomat, după ce nu mai există poștaș în comună.

Poșta Română vrea să intre în era digitalizării și să vireze pensiile pe carduri. Este și cazul unei comune din Bihor, unde oamenii au aflat că nu vor mai încasa banii de la poștaș așa cum erau obișnuiți. Numai că mulți nici nu vor să audă de carduri. Alții s-au pierdut în lupta cu tehnologia bancară.

Redactia Stirile Kanal D,

Nu vor să dea poștașul pe bancomat [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Acuma bagă aici codul. Mai bagă. Păi decât patru cifre arată".

Acest bărbat a folosit astăzi pentru prima dată cardul bancar. Întâlnirea cu bancomatul i-a dat serioase bătăi de cap, așa că a rugat un consătean să-l ajute.

"- Ia că nu văd.

- Pui aici. Apasă".

După mai multe încercări a reușit să scoată câteva sute de lei. Încântarea i se citește pe chip, dar recunoaște că și-ar dori totuși ca poștașul să-i treacă pragul.

"- Cum vi se pare?

- Mama le știe, că nu mă pricep, am învățat, da la anii mei, mai în vârstă, ar fi bine portășiță.

- Ai mai sta de vorbă, nu?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- E ceva normal".

Nici domnul Ioan nu vede digitalizarea cu ochi buni. După o viață în care a lucrat în industria minieră, bărbatul trecut de optzeci de ani a ajuns în imposibilitatea de a-și primi pensia și ziarele pe care le citește zilnic.

Citește și: Curs valutar BNR azi, 10 august 2023. Surpriză mare pe piața valutară

Revoltați pentru că nu știu să folosească cardurile de pensii

"- Probabil că vrea să ne scape și de pensii și de celelalte. La nervoie să ne dobitocească în așa fel încât să nu putem să citim ziarul decât a treia, patra zi. N-are rost să ne mai abonăm.

- Care n-ați folosit până acum?

- Niciodată. Nici nu-l voi folosi cât voi trăi pentru că și acești oameni trebuie să trăiască. Poștașii ăștia trebuie să aibă locul de muncă și să aibă rolul lor".

Nici vecinul său nu are cont bancar, iar despre folosirea cardului nici nu vrea să audă.

"- Ce să fac aici la card? Și din taste vor scoate banii și pui pe cip.

- Deci nu vă descurcați?

- E clar că nu. Lasă cum a fost înapoi și nu-și bate joc de mine, nici nu vreau, nici nu mă pricep, nici nu văd bine".

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Recent oficiul poștal din comună a fost desființat după ce ultimii doi poștași au decis să plece.

"Mă duc până acolo după bani că nu are cine mi-i aduce".

Reprezentanții Poștei Române promit însă că vor căuta alți angajați.

"Totdeauna angajăm alcostați. Dacă vor să plece, facem concurs și angajăm acostați, adică nu ne putem permite să... și nu compania nu va renunța la distribuția tichetelor poștale pe comuna".

Dacă problema nu va fi remediată, oamenii din comună vor organiza în perioada următoare proteste.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI