Close sidebar
Close sidebar

VIDEO -Numărul refugiaților care trec prin România mai mare ca oricând

Ţara noastră este în faţa unui exod al refugiaţilor parcă mai mult ca oricând. Numărul celor care vin din Siria, Afganistan sau Irak este tot mai mare.

Iulian Ciurea,

Numărul refugiaților care trec prin România mai mare ca oricând

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aceste scene au devenit tot mai dese în cartierele din Timișoara. Orașul este folosit ca punct de tranzit pentru sute de migranți, care ajung la noi pe mare sau ascunsi in TIRURI. Numai lângă această clădire părăsită din apropierea Gării de Nord se adăpostesc zeci de tineri. Cu toţii vor să ajungă în Occident, departe de război, foamete și moarte.

- De unde esti?

- E greu să ai o astfel de viaţă?

- Sunt probleme.

- Ai bani?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Da, 50 de lei.

- Suficienţi pentru cât timp?

- O săptămână, spun migranții.

În România, numărul refugiaților crește de la o zi la alta

Singuri într-o țară străină, migranţii sunt victime sigure pentru călăuzele care le iau banii și îi abandonează pe drum sau îi ascund în locuri care le pun viața în pericol. Acest tanar are 24 de ani si a intrat ilegal in Romania in urma cu un an. A platit cateva mii de euro pentru a fugi din din Afganistan, iar acum cauta o solutie ca sa ajunga in vestul Europei

„Afganistan este o ţară periculoasă. Tot timpul este o luptă acolo, poţi muri. Nu poţi trăi, am nevoie de o viaţă bună.

Aici este o problemă cu refugiaţii, vor să stăm în camp dar nu putem. Trebuie să muncesc, aici nu e de muncă, nu e cazare bună, nu primim haine, nu primim nimic. Am nevoie să plec din ţara asta”, spune un migrant. 

Primarul Timișoarei vrea să scadă numărul refugiaților

Mai mult de două treimi din numărul total al migranţilor sunt in Timişoara. Autoritatile se declara depasite de aceasta situatie.

„Trebuie sa stopam fenomenul sau sa-l micsoram la granita.
Pe de alta parte, trebuie sa crestem numarul locurilor in centrele pentru solicitanti de azil”, spune primarul Timișoarei.

În 2020, în România s-a înregistrat un număr record de solicitări de azil: peste 6.200, în condiţiile în care până anul trecut numărul azilanţilor din ţara noastră, veniţi în decursul mai multor ani, nu depăşea 4.500.  Din numărul total de cereri, doar 667 au fost însă aprobate de statul român.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI