VIDEO - O asistentă de 26 de ani, prima persoană din România vaccinată anti-COVID
Primul pacient român care a primit serul salvator este o asistentă de 26 de ani ce a avut în grijă pacientul zero diagnosticat cu virusul ce a speriat omenirea.
Asistenta Mihaela Anghel- în vârstă de 26 de ani- nu a fost aleasă întâmplător să fie primul pacient român vaccinat.
Ea s-a ocupat de pacientul zero- diagnosticat cu covid 19 în România.
„O văd ca pe un război pe care îl ducem în continuare și nu reușim să scăpăm de el, dar sper din tot sufletul să reușim să trecem peste”, spune ea.
Peste 21 de zile urmează să primească și cea de-a doua doză de vaccin. La fel și ceilalți medici care au urmat-o astăzi.
„ Fac anticorpul necesar astfel încât când vine virusul, acesta să fie inactivat de la partea de intrare, ceea ce este nemaipomenit”, a declarat Adrian Streinu-Cercel
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
„Este sigur prima armă, până acum am fost în defensivă!”, spun medicii.
Vaccinul a fost livrat concomitent la cele 10 spitale de boli infecțioase din Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava și Timiș.
În Timișoara- vaccinarea a început la ora 10 dimineața cu primii "pacienți"- medici din secțiile de Boli Infecțioase și Terapie Intensivă.
Primul cadrul medical de aici care a primit serul salvator a fost tot o femeie- medicul infecționist Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID.
„Numai vaccinurile pot să oprească o epidemie sau pandemie”, spune ea.
Medicii spun că vaccinul este cel mai sigur de pe piață și nu are efecte adverse îngrijorătoare.
„Aceste efecte chiar dacă sunt, nu se compară cu riscul pe care îl avem dacă facem boala, de a evolua sever și chiar mortal”, spun specialiștii.
Mâine- în România vor veni alte camioane cu doze- în total România urmând să primească peste 10 milioane. Vaccinarea este voluntară și gratuită- iar pentru început lista cuprinde angajații din spitale- urmând ca din ianuarie să fie vaccinate persoanele vulnerabile.
Deocamdată- nu scăpăm de mască- spun infecționiștii. Până când nu va fi imunizată cel puțin jumătate din populație- e recomandat să o purtăm.