Căpitanul T.K. Walker și echipajul său au descoperit un loc ciudat, în timp ce pescuiau în Marea Coralilor din Australia. Au scos din apă un pește-spadă de dimensiuni uriași. 

Pe trupul acestuia pescarii au observat că trupul acestuia era acoperit de zeci de găuri ovale.

Nu am mai văzut niciodată un astfel de atac în 40 de ani de când fac acest lucru ”,

a declarat Walker pentru  Newsweek.

Citește și: VIDEO- Orașul din Bihor unde lalelele cresc în copac. Arborele Tulipan a fost plantat în curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Pescarii, atacați de o creatură bizară

Peștele-atacator ar fi fost un rechin-trabuc.

Trebuie să fi fost un atac în haită, au făcut mai mult decât o gustare din el, asta e sigur ”, a spus Walker.

Rechinii-trabuc sunt o specie mică de pești, în formă de trabuc. Cei care depășesc 50 de metri lungime sunt destul de rari, potrivit Shark Research Institute. Această specie poate fi găsită în apele tropicale din Oceanul Atlantic, Oceanul Indian și Oceanul Pacific.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O trăsătură inedită a acestei specii este chiar strategia atipică de hrănire. Partea inferioară a rechinului, cu tăietori de biscuiți, este căptușită cu organe de mici dimensiuni, producătoare de lumină numite fotofori. Ei produc o anumită strălucire verzuie pe partea inferioară a peștelui pe care o folosesc pentru a atrage alți pești.

Dinții lor sunt și ei ciudați, având până la 37 de dinți minusculi care se aliniază pe maxilarul superior, iar maxilarul inferior este prevăzut cu dinți triunghiulari ceva mai mari, conectați la bază, ca o formă de tăietor de biscuiți.

După ce își aleg și atrag prada, acești rechini se atașează cu buzele sugătoare și cu dinții superiori ascuțiți, iar apoi își rotesc corpul la 360 de grade pentru a îndepărta o bucată de carne asemănătoare unei prăjituri.

Așadar, acești rechini bizari sunt capabili să atace specii de pești mult mai mari decât ei, precum tonul, peștele-spadă, delfinii și alți rechini.

Citește și: VIDEO-Fenomen bizar în parc. Mai multe imagini bizare au fost surprinse în Brașov

Peștii ciudați au speriat pescarii

Ei se întrec în timp ce peștele se plimbă, mușcă o bucată de carne și pleacă din nou înainte ca peștele mai mare să poată reacționa. Mi-aș imagina că ar fi ca niște țânțari care bâzâie în jurul lor pentru peștii spadă și tonii mari”, a spus mai spus căpitanul.

În Marea Coralilor, peștii rechini sunt des întâlniți.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vedem aceste mușcături zilnic și adesea peștii au 3 sau 4 mușcături proaspete și o mulțime de mușcături vindecate sau semi-vindecate

Peștii observați de pescari erau totuși ciudați, iar aceștia s-au speriat. Elementul de bază al sperieturii pescarilor a fost faptul că peștii pe care i-au văzut aveau foarte multe mușcături proaspete

Peștele era încă în viață când l-am adus la bord și rănile încă sângerau", a spus Walker.

Citește și: Astronomii au descoperit sute de „structuri” misterioase în centrul galaxiei noastre

Pescarul a distribuit videoclipul cu peștele-spadă pe rețelele de socializare, iar postarea a fost vizualizată de peste 800.000 de ori pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si