In articol:
Căpitanul T.K. Walker și echipajul său au descoperit un loc ciudat, în timp ce pescuiau în Marea Coralilor din Australia. Au scos din apă un pește-spadă de dimensiuni uriași.
Pe trupul acestuia pescarii au observat că trupul acestuia era acoperit de zeci de găuri ovale.
„ Nu am mai văzut niciodată un astfel de atac în 40 de ani de când fac acest lucru ”, a declarat Walker pentru Newsweek.
Pescarii, atacați de o creatură bizară
Peștele-atacator ar fi fost un rechin-trabuc.
„ Trebuie să fi fost un atac în haită, au făcut mai mult decât o gustare din el, asta e sigur ”, a spus Walker.
Rechinii-trabuc sunt o specie mică de pești, în formă de trabuc. Cei care depășesc 50 de metri lungime sunt destul de rari, potrivit Shark Research Institute. Această specie poate fi găsită în apele tropicale din Oceanul Atlantic, Oceanul Indian și Oceanul Pacific.
O trăsătură inedită a acestei specii este chiar strategia atipică de hrănire. Partea inferioară a rechinului, cu tăietori de biscuiți, este căptușită cu organe de mici dimensiuni, producătoare de lumină numite fotofori. Ei produc o anumită strălucire verzuie pe partea inferioară a peștelui pe care o folosesc pentru a atrage alți pești.
Dinții lor sunt și ei ciudați, având până la 37 de dinți minusculi care se aliniază pe maxilarul superior, iar maxilarul inferior este prevăzut cu dinți triunghiulari ceva mai mari, conectați la bază, ca o formă de tăietor de biscuiți.
După ce își aleg și atrag prada, acești rechini se atașează cu buzele sugătoare și cu dinții superiori ascuțiți, iar apoi își rotesc corpul la 360 de grade pentru a îndepărta o bucată de carne asemănătoare unei prăjituri.
Așadar, acești rechini bizari sunt capabili să atace specii de pești mult mai mari decât ei, precum tonul, peștele-spadă, delfinii și alți rechini.
Citește și: VIDEO-Fenomen bizar în parc. Mai multe imagini bizare au fost surprinse în Brașov
Peștii ciudați au speriat pescarii
„ Ei se întrec în timp ce peștele se plimbă, mușcă o bucată de carne și pleacă din nou înainte ca peștele mai mare să poată reacționa. Mi-aș imagina că ar fi ca niște țânțari care bâzâie în jurul lor pentru peștii spadă și tonii mari”, a spus mai spus căpitanul.
În Marea Coralilor, peștii rechini sunt des întâlniți.
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
„ Vedem aceste mușcături zilnic și adesea peștii au 3 sau 4 mușcături proaspete și o mulțime de mușcături vindecate sau semi-vindecate ”
Peștii observați de pescari erau totuși ciudați, iar aceștia s-au speriat. Elementul de bază al sperieturii pescarilor a fost faptul că peștii pe care i-au văzut aveau foarte multe mușcături proaspete
„ Peștele era încă în viață când l-am adus la bord și rănile încă sângerau", a spus Walker.
Citește și: Astronomii au descoperit sute de „structuri” misterioase în centrul galaxiei noastre
Pescarul a distribuit videoclipul cu peștele-spadă pe rețelele de socializare, iar postarea a fost vizualizată de peste 800.000 de ori pe Facebook.