„O familie din Timișoara a muncit pe brânci în Danemarca pentru un vis dulce, despre care mulți au crezut că e imposibil. Au pornit de jos și nu le-a fost rușine să spele podele și toalete. Au revenit în țară, unde acum conduc un mic imperiu al ciocolatei și pralinelor. Însă, n-o să intrăm de la început în laboratorul lor plin de delicii pentru că înainte de afaceri, rapoarte contabile și investiții, altceva contează cu adevărat”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

După muncă grea și-au realizat visul

Familia e pe primul loc, mereu înainte de muncă. Așa că primul pas este clar: pentru a spune povestea de succes a unei afaceri dulci, cu un laborator complex și trei magazine de lux, trebuie să mergem în mijlocul familiei. Cosmin și Roxana, personajele principale ale acestei istorii despre reușită, dezbracă aici haina de antreprenori.
Familia e mult mai numeroasă, dar doi frați sunt în Australia și Germania și n-au reușit să ajungă anul acesta acasă.
„Oricât de rău, oricât de mare e bucuria, cu familia o împărtășești cel mai bine și chiar dacă poți să fii alături virtual, când dai mâna, te îmbrățișezi, e diferit”, a spus Emanuel Cionca.
În această locuință înțelegem cel mai bine ce înseamnă dorul pentru cei plecați peste hotare.


Acum, familia se reunește cu greu din cauza distanțelor măsurate în zeci de mii de kilometri. Însă, în viitor...
Sincron Roxana Cionca, antreprenor 33:03
„Se poate și în România și nu există să nu reușească”, a mărturisit Roxana Cionca, antreprenor.
Într-un laborator modern de ciocolată, Roxana și Cosmin inventează și reinventează dulciurile care fac deliciul tuturor, indiferent de vârstă. Și povestea lor a început tot peste hotare.
Au plecat în Danemarca unde au lucrat în domeniul curățeniei. Au spălat podele și toalete, dar au muncit cinstit. Nu le e rușine de efortul depus acolo.

Citește și: VIDEO- Preparatele românești, în drum spre cei plecați în străinătate la muncă

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Noi lucram pe timp de noapte, a fost o perioadă în care nu am văzut soarele, în Danemarca era întuneric și lucram pe timp de noapte. Făceam curățenie la primării, grădinițe și săli de sport. Nu a fost ușor. Eram noi, nu vorbeam limba, nu toată lumea vorbea engleza”, a mai spus Roxana Cionca.
Un an le-a fost de ajuns să înțeleagă faptul că Danemarca nu e casa lor. Au revenit la Timișoara și au pornit pe drumul dulce al pralinelor în 2019 cu doar 15.000 de euro. Au fost nevoiți să vândă o locuință și chiar să muncească în agricultură. Totul pentru visul lor delicios.
Inclusiv mama Roxanei e dedicată trup și suflet acestei afaceri pentru că orice poveste de succes e mult mai solidă dacă se construiește în familie.


Planurile de viitor împacă munca și familia: Roxana și Cosmin vor să deschidă încă un magazin, dar și să aducă pe lume un copil.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: