Cu mâinile agățate de balconul în flacări, și fără nicio cale de salvare: așa și-a încheiat această femeie din Constanța ultimele clipe ale vieții, în timp ce pompierii care trebuiau să o salveze o priveau de la parter. Victima- doborâtă de fumul gros de la ea din apartament, a sperat că dacă iese pe geam, se va găsi o autoscară care s-o preia de la etajul 6.

S-a ținut de balustradă cât de strâns a putut, dar puterile au lăsat-o și s-a prăbușit în gol. In acel moment, cei cativa pompieri spectatori au alergat spre ea, dar in zadar. Inima nu-i mai batea.

O femeie s-a aruncat în gol după izbucnirea unui incendiu

Scena groazei s-a petrecut la ora 9 și 25 de minute, iar sefii ISU sustin ca doua minute mai tarziu a sosit autoscara pentru incendiu. In realitate, insa, o camera de bord arata ca echipajul esential al pompierilor a ajuns la caz abia la 9 si 40 de minute. Adica dupa un sfert de ora de cand femeia murise.

„Nu s-a auzit nimic. Am vazut niste fum si am avut impresia ca s-a lasat ceata. Cand am iesit la balcon, am vazut ca ardea flacara. Am vazut ca au venit si pompierii dar nu stiu de ce dureaza atat.

Nu s-a stins nimic deocamdata”, spun vecinii.

În timp ce medicii sperau că o vor readuce la viață pe victima căzută de la etaj, pompierii cu autoscară au urcat la al 6-lea nivel și au început să-i evacueze pe ceilalți locatari pe geam. Focul se extindea extrem de repede iar fumul înecăcios a ajuns și la ultimul etaj.

„Femeia in varsta de 64 de ani era cu sotul ei atunci cand focul a izbucnit, barbatul a iesit pe picioarele lui din apartament insa femeia s-a aruncat de la balcon ca sa se salveze si a cazut aici

pe asfalt”, relatează corespondentul Kanal D la Constanța.

ISU va face o anchetă referitoare la intervenția la incendiu

Focul a fost stins de pompieri, iar o anchetă internă a fost demarată în interiorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Este posibil ca viața femeii ce s-a prăbușit în gol să fi putut fi salvată dacă autospeciala cu scară ar fi ajuns IN TIMP UTIL la caz.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Ulterior se vor verifica timpii de raspuns, autoscara este alocata unei alte subunitati de interventie care se afla la iesire din constanta la iesire spre Valu lui Traian. Asta inseamna ca a durat un pic mai mult. Luand in considerare si traficul rutier de la ora anuntarii”, spun cei de la ISU.

Mai exact, detașamentul Palas- singurul unde există o autoscară, este situat la ieșire spre Autostrada Soarelui, iar locul incendiului era în centrul orașului, pe bulveradul Mamaia.

Adică la 8 kilometri distanță.

Așa se explică de ce- de la primul apel la 112 și până când autoscara a ajuns la incendiu au trecut mai bine de 25 de minute.

Nici pompierii care au sosit la incendiu în numai 3 minute n-au fost mai pregătiți. Se pare că Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu are în dotare saltele gonflabile care să fi putut fi montate la parter, deasupra balconului în flăcări. "Am fi avut salteaua degeaba", spun convinsi reprezentantii ISU

„Nu exista saltea la nivelul ISU Constanta... persoana trebuie sa fie sfatuita cum se arunce deoarece exista pericolul de accidentare chiar si in acest caz. Deci nu avem saltea. Nu avem saltea, iar in aceste cazuri utilitatea ar fi fost zero”, spun cei de la ISU.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Vecinii victimei care a căzut în gol spun că femeia ținea în casă un parastas atunci când a izbucnit focul. Fiul ei și-ar fi luat viața luna trecută, iar astăzi dis-de-dimineața ea și soțul ei- răpuși de durere, urmau să-l pomenească în rugăciuni.

„A avut un deces in familie, un copil care i-a murit in ianuarie si probabil ii mai aprindea o lumanare din cand in cand si asta s-a intamplat acum... ”, spun vecinii.

Polițiștii au deschis și un dosar penal în rem pentru ucidere din culpă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si