Un copil de doar 3 ani a fost plimbat peste 150 de kilometri cu ambulanța, pentru o infecție care, în mod normal, ar trebui tratată în orice spital. Micuța nu a putut fi preluată de medicii din județul Hunedoara pentru că singura secție de boli infecțioase pentru copii s-a găsit la Timișoara. Părinții acuză că în tot acest timp în care copila nu a fost internată, starea ei s-a agravat,

a transmis Cristian Sabbagh.

Fetiță de 3 ani, cu febră, plimbată prin spitale

Copila de 3 ani a ajuns prima dată la spitalul din Orăștie.

Nu știu din ce cauză are bubițele. Și cu bubițele astea am ajuns la spital, la noi, la Orăștie. Și ne-au trimis acasă, au spus că nu e urgență. Și cu 40 febră, a declarat mama fetiței.

Părinții spun că medicul de gardă ar fi fost deranjat de prezența lor la spital.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

(Ne spunea n.r.) să mergem acasă, că fetița la ora aia trebuie să fie în pat, vorbeau pe un ton care chiar nu convine nimănui. Avea piciorușul umflat, abia putea să pășească așa, pe vârfuri, cât de cât, trebuia în brațe s-o duc, a declarat mama fetiței.

Până la urmă, pentru că starea copilei de 3 ani se agrava, părinții au mers la spitalul din Deva.

De acolo s-a decis ca pacienta să fie transferată la Timișoara.

Era cu febră, este cu infecție cutanata cunoscuta că erizipel, infecție la nivelul pielii cu streptococ betahemolitic. Reprezentanții spitalului din Orăștie se apără. Spun că părinții ar fi strigat la medici, a declarat Maria Cerbu, medic Spitalul Boli Infecțioase Timișoara.

S-a dat un tratament antibiotic, s-a îndrumat pacientul către Spitalul Municipal din Deva, inițial părinții au refuzat și au început să ridice tonul la medicul pediatru!, a declarat Pădurean Liviu Lucian, medic specialist ORL.

Părinții au încercat să-și trateze fiica și la spitalul din Deva, doar că nici aici nu au găsit condițiile necesare. În vestul țării, cele mai bine dotate unității medicale sunt la Timișoara.

Doar în Timișoara, în secția de boli infecțioase, există și compartiment de pediatrie boli infecțioase. Din câte știu eu, la Deva, Hunedoara, nu există acest compartiment, a declarat Maria Cerbu, medic Spitalul Boli Infecțioase Timișoara.

Părinții fetiței de 3 ani sunt deciși să depună plângere împotriva medicilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si