O fetiță din Ucraina, în vârstă de doar 7 ani, a câștigat aurul la un concurs de gimnastică. Povestea micuței este una tragică pentru că aceasta și-a pierdut piciorul în urma unui atac rusesc în regiunea Odesa, anul trecut.

Fetița a câștigat aurul la prima sa competiție de gimnastică!

Povestea tragică a fetiței care a câștigat aurul

Fetița de 7 ani se numește Oleksandra Paskal.

Din nefericire, ea a fost prinsă sub dărâmături în luna mai a anului trecut, după ce rușii au atacat un centru de recreere din regiunea Odesa, în sudul țării.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Паскаль Сашуля (@alexsandrap2016)

Citește și: Rusia nu încetează bombardamentele din Ucraina. Mai mulți oameni, printre care și copii, au fost răniți în urma atacurilor din Harkov

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fetița a petrecut mai mult de două săptămâni internată la terapie intensivă, acolo unde a fost tratată pentru piciorul său grav rănit în urma atacului. Ea s-a ales și cu un braț fracturat, coaste rupte și un traumatism cranian, potrivit Ukrinform.

Din păcate, medicii nu i-au putut salva piciorul, însă fetița a primit o proteză, iar apoi a urmat un curs de reabilitare de patru luni în care a învățat să meargă din nou.

În prezent, Oleksandra a revenit la gimnastică și recent a obținut locul 1 la un concurs din orașul Chornomorsk din Odesa.

Mai multe incidente similare s-au petrecut în Ucraina

Războiul nu le dă pace locuitorilor din Ucraina, iar un raport transmis pentru Sky News la începutul anului 2023, a identificat 381 de incidente separate în care mai multe școli, universități, orfelinate și grădinițe ucrainene au fost avariate ori distruse încă din primul an de război.

Citește și: Centrala nucleară de la Zaporojie, posibilă țință a unui atac. Rusia și Ucraina se acuză reciproc

UNICEF estimează că aproximativ 3,6 milioane de copii ucraineni au fost afectați direct de închiderea școlilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si