Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | O furtună cu aspect de taifun a lovit Buzăul

Furtunile puternice din Romania incep sa semene din ce in ce mai mult cu taifunurile, care sunt cicloane tropicale, specifice zonelor de langa oceane!

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Furtuna cu aspect de taifun a lovit in plin orasul Buzau. Rafalele cu o forta greu de imaginat au maturat zona industriala si au lasat in urma prapad. Vijelia a fost prevestita de nori negri ce au transformat ziua in noapte.

Mai multe cartiere din oras au ramas fara curent electric, iar strazile s-au inundat in doar cateva minute. Forta vijeliei a fost atat de mare, incat 11 copaci uriasi s-au prabusit.

Aceeasi furtuna asemanatoare taifunului s-a abatut si asupra judetului Arges. Pe camerele de supraveghere ale unei vile se vede cum un balansoar din curte este pus la pamant de vant

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Astfel de cicloane precum taifunul, specifice mai ales tarilor de la Oceanul Pacific, ar putea sa devina o obisnuinta si la noi.

Fenomenele extreme ce lovesc Romania sunt asemanatoare cu cele din zonele tropicale.

Acolo, ciclonul isi ia energia din caldura condensului provenit de la vapori de apa, ce se formeaza deasupra oceanelor.

Nici restul Romaniei n-a scapat de furia vremii. Intr-o comuna din Galati, dupa o ploaie torentiala de peste 40 de litri pe metrul patrat, s-au format puhoaie care au ravasit intreaga localitate. Ruperea de nori a inundat mai multe locuinte.

Si la Targoviste, acoperisul unui camin studentesc a fost smuls de vant si doborat la pamant.

Pentru zilele ce urmeaza, meteorologii anunta, momentan, doar canicula si un disconfort termic accentuat.

Indicele de temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI