Plantatia de migdali a familiei Păun este întâi de toate un proiect de suflet. Pe cele 18 hectare cumpărate în comuna Târguşor, din judetul Constanta- tinerii au decis sa creasca 7.500 de pomi, tocmai pentru ca migdalii sunt mai rezistenti la secetă şi la boli.

„Este un highlander un pom foarte rezistent si foarte adaptat conditiilor din Dobrogea, și de seceta, si ca si climat”, spune Georgiana Păun.

Afacerea a fost infiintata in urma cu sase ani, dar abia anul acesta va aduce profit.

„Este primul an rodnic economic vorbind al migdalului. Dacă producția ne va permite vom putea intra pe piața de retail cu produsul. Avem intentia sa vindem in marile magazine ambalat si etichetat pentru ca este un produs ecologic”, spun crescătorii.

Afacere de familie cu migdali. Fermierii vor să promoveze Dobrogea

Familia Paun nu s-a limitat doar la plantatie, ci si-a diversificat afacerea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Vrem sa promovam zona de Dobrogea continentala. Suntem intr-o zona extraordonar de potenta din punct de vedere turistic”, explică Florin Păun.

Mica ferma este deschisa turistilor care vor sa se relaxeze cu familia, sa manince in natura, sa mearga intr-o aventura cu tiroliana sau intr-o plimbare calare. Cei mici pot cunoaste viata la tara in mijlocul animalelor din curte.

„Copiii au unde sa se dezvolte un pic si sa vada si viata de la sat”, spune tatăl unui copil.

In gospodarie sunt doi cai, un mânz, măgăruşi, raţe, gâşte, găini si iepuril, pe care copiii abia asteapta sa le mângâie.

Ferma de migdali are loc de cazare și bucătărie ca odinioară

Ferma este amenajată după modelul gospodăriilor vechi, ale bunicilor, cu spatiu verde cât vezi cu ochii. In plus gazda le oferă oaspețiilor si posibilitatea sa deguste din bucatele traditionale preparate intr-o bucătărie de odinioară.

Intrarea costa 10 lei de persoana, plimbarea calare sau in caruta- tot 10 lei. Pentru cei care isi doresc o zi de experienta dobrogeana- in care este inclusa mancare si toate activitatile de agrement- pretul este de 249 de lei.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si