Mustul pus la fermentat a făcut o nouă victimă, la Iași. Este vorba de un bărbat care s-a asfixiat cu dioxid de carbon după ce a coborât în beci și a inhalat aburii puternici ai alcoolului. Este al doilea deces în doar câteva zile, iar medicii trag un semnal de alarmă, a transmis Cristian Sabbagh.

Morți în timp ce fac vinul acasă

Bărbatul de cincizeci și patru de ani din localitatea Plugar, județul Iași, a fost găsit fără suflare în beciul casei după ce s- a asfixiat cu gazul emanat de mustul în fermentație. Era singură casă când s- a întâmplat tragedia.

Ne-am deplasat la fața locului și am aflat că soția încerca să- l contactez în jurul orei doisprezece, văzând că nu răspunde la telefon, un cetățean, un vecin din apropiere s- a deplasat la locuința acestuia și l- a găsit inconștient în beci, au transmis autoritățile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

Când au ajuns salvatorii, era deja prea târziu. Omul nu a mai putut fi resuscitat.

O nenorocire mare, o norocire mare. Când am auzit azi dimineață, am încremenit, singur el a intrat acolo și nu a dat nimieni de el, a spus o vecină.

Medicii de pe ambulanță spun că ajung la astfel de cazuri tot mai des odată cu venirea toamnei și trag un semnal de alarmă.

Dioxidul de carbon este un gaz fără miros și culoare și poate ucide în doar câteva minute. Un banal test poate salva vieți.

Foxigenu se poate verifica cu o simplă lumânare aprinsă. Dacă arde acea lumânare înseamnă că există oxigen în acea încăpere. Sunt dispozitive foarte simple de monitorizat bioxidul de carbon, mobile sau de avertizare, nu pătrundem niciodată în încăperile unde sunt vase în care unde avem conținut în fermentație, au spus experții.

La începutul săptămânii, doi soți, tot din județul Iași, au fost găsiți inconștienți în beci, initoxicați cu dioxid de carbon. Bărbatul de patruzeci și trei de ani a fost salvat de medici, însă soția lui în vârstă de treizeci și nouă de ani era în stare gravă și nu a mai putut fi salvată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si