Arta nu are limite pare a fi o expresie care se potrivește de minune celui care face adevărate opere din fier vechi. Dintr-o simplă pasiune, acum artistul a ajuns să își prezinte creațiile la târguri și expoziții, a transmis Simona Pătruleasa.

Fierul vechi, o nouă formă de artă

Pe Gabriel Dinu l-am surprins în atelierul său. Nu este sudor, ci artist și meșterește cu multă răbdare și migală la o nouă lucrare din...

fier vechi.

Talentul său nu duce lipsă de materie primă niciodată, pentru că primește donații de piese auto care îi vor ajunge mulți ani de acum încolo.

Aici avem numai piese de la bipode de planetară, lanțuri de disc de motocicletă, pistoane cu biele, aici avem toată zona numai pinioane, a spus Gabriel Dinu.

Pasiunea și-a descoperit-o când își utila foișorul de la țară și a făcut singur un grătar dintr-un butoi. Mai apoi, și-a dat seama că din mâinile sale ar putea ieși și mai multe obiecte interesante. Când ne-am așezat să vorbim, Gabriel purta o pălărie din tablă, ca a Omului din Tinichea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până acum am fost tâmplar 22 ce ani și... am trecut la fierărie, a spus Gabriel Dinu.

Citește și: VIDEO. Sculpturi grecești vechi de 2.500 de ani, "mărul discordiei" între două țări din Europa. Scandal diplomatic fără precedent

Gabriel participă acum la expoziții în țară și în străinătate, dar nu vrea să vândă deocamdată lucrările. Visul său e să își deschidă un muzeu.

Totuși, oamenii îi trimit diverse piese de la mașinile pe care le-au îndrăgit, numai ca să le vadă valorificate într-un obiect de artă.

Pot să vă spun așa cel mai de departe mi-a venit un colet din Statele Unite cu o mașină și din Statele Unite mi-au venit cel mai de departe, a spus Gabriel Dinu.

Dincolo de obiecte de decor sau de mobilier, Gabriel face și caricaturi ale celebrităților. Tot din fier. Vă lăsăm pe voi să vă dați seama despre cine e vorba.

Aici avem tot asa un personaj politic... aici țigara, capul care se mișca și timpul, a spus Gabriel Dinu.

Lucrările lui Gabi pot fi văzute și pe contul său de TikTok, dar și la atelierul din cartierul Drumul Taberei.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: