„O nouă taxă ar putea subția buzunarele românilor! Recent, reprezentanții Fondul Monetar Internațional au recomandat ca țara noastră să plătească mai mult pentru poluarea din gospodăriile românilor. Cei mai afectați vor fi oamenii de la țară, care se încălzesc la sobe și se descurcă și așa, cu greu”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

O nouă taxă ar putea afecta bugetul românilor

„O mașină de lemne adusă acasă ca să te duci în pădure să cumperi, trebuie să plătești transportul”, a spus Emil.


Emil se gândește cu groază că în curând, pe lista cheltuielilor lunare ar trebui să mai adauge încă una, după ce reprezentanții FMI au recomandat Guvernului introducerea unei taxe pentru emisiile de carbon.
Românii care se încălzesc cu centrale pe gaz vor plăti chiar și cu 10% mai mult dacă noua taxă va fi implementată, de la 800 de lei pe apartament, pana la 2.400 de lei pentru o casă de 120 de mp. În mod paradoxal, cei care se încălzesc pe lemne vor scoate mai mulți bani din buzunare, pentru că sobele poluează mai mult. Astfel, cheltuielile pentru o familie care locuiește într-o casă încălzită pe lemne ar ajunge să depășească 4.000 de lei pe an.

Citește și: VIDEO- Războiul dintre Rusia și Ucraina aduce în discuții obligativitatea serviciului militar. În ce țări ar putea fi reintrodusă?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Această femeie are o pensie de 1.250 de lei. Ne povestește că abia se descurcă cu banii pentru a îi ajunge pentru medicamente.
„- Credeți că veți putea ajunge să nu le mai puteți plăti?
- Cred ca da.

Datoare, dar poți să stai? Stai numai îngândurat și uite așa se adună bolile”, a mărturisit femeia.
Nu vor scăpa de taxă nici proprietarii de mașini, care vor avea in medie cheltuieli mai mari cu 800 de lei pe an.
„Această recomandare, dacă s-ar pune în aplicare, clar că ar afecta populația datorită unor costuri suplimentare pe care ar trebui să le plătească. Fie pentru faptul că folosim anumite sisteme să ne încălzim, iar aceste sisteme folosesc dioxid de carbon, fie că folosim autovehiculele”, a explicat Dumitru Chisăliță, președintele Asociația Energia Inteligentă.
Taxa pentru emisiile poluante ar ajuta la scăderea deficitului bugetar din țara noastră. Aceasta a fost deja discutată la nivelul Uniunii Europene și ar trebui să intre în vigoare din 2027.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si