Se fac anchete și expertize în Brașov, după ce o porțiune de drum din centrul orașului s-a surpat. Bucăți mari de beton au căzut în curtea unor localnici și doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Oamenii din zonă stau acum cu frica în sân și se tem că drumul s-ar putea prăbuși din nou, a transmis Cristian Sabbagh.

O porțiune de drum din centrul Brașovului s-a surpat

O bubuitură puternică i-a scos din case pe oamenii care locuiesc in cartierul Șchei. Panicați de zgomotul asurzitor, brașovenii au ieșit și au descoperit că o porțiune dintr-o stradă s-a prăbușit. Mai multe bucăți de beton au căzut în curtea unor localnici.

Eram acasă, s-a auzit o bubuitură puternică, urmată bineînțeles ca un cutremur mai mic. Ne-am speriat, a spus un brașovean.

A căzut o bucată pe baia noastră și 2-3 bucăți sunt încă în aer sau sprijinite în copac, a spus un brașovean.

Dis de dimineață, autoritățile au ajuns în zona cu probleme și au verificat șoseaua. Pentru ca drumul să nu se surpe și mai mult, circulația mașinilor a fost interzisă. 

Dezastrul se vede cel mai bine la lumina zilei. Balustrada de pe marginea drumului s-a rupt, iar bucăți din fundația șoselei au rămas fie blocate în copaci, fie au căzut pe acoperișul acestei case.

Oamenii se tem ca nu cumva drumul să se surpe și mai mult de atât, a transmis Adrian Jătăreanu, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Stau de 60 de ani, nu s-a făcut nimic acolo, uitați până acolo s-a făcut. Dacă era făcut zidul ăsta de sprijin în continuare până acolo nu se întâmpla așa ceva
- Există riscul să se mai surpe?
- Dar bineînțeles, păi asta e eroziune, e ca muntele, pleacă muntele, pleacă piatra, a spus un brașovean.

Oamenii care locuiesc în zonă cred că infiltrațiile de apă din sol, dar și fluctuațiile mari de temperatură ar fi destabilizat terenul. O altă ipoteză ar fi legată de zecile de construcții apărute în zonă, în ultimii ani, unele ridicate ilegal.

Sunt niște construcții de pe drumul Poienii, de sus de la belvederi, dar problema asta am avut-o acum 10 ani, problema construcțiilor în care venea mizerie, nămol, bolovani, a spus un brașovean.

Acolo există și construcții în amonte, care pun o presiune pe drum. Există și construcții care s-au mansardat, construcții care s-au supraînălțat, o să facem și o verificare dacă există vreo construcție care s-a făcut fără autorizație de construire, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Primarul Brașovului a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, iar responsabilii caută soluții pentru consolidarea șoselei. În paralel, se va face o expertiză pentru a se stabili dacă există riscul ca dealul să se surpe și mai mult.

Citește și: VIDEO- Continuă ancheta în cazul elevului mort sub dărâmăturile unui internat din Odorheiu Secuiesc


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si