In fiecare an, la Galati, inca din ajunul Floriilor se organizeaza pelerinajul care le reaminteste credinciosilor cum a fost intampinat Iisus Hristos in Ierusalim. Cu flori si crengute de salcie, in maini, peste o mie de galateni au mers pe jos, prin centrul orasului, pana la catedrala Arhiepiscopala.

Credinciosii au fost intampinati la Arhiepiscipia Dunarii de Jos, de catre InaltPreaSfintitul Casian Craciun, unde dupa ce au primit binecuvantarea, au rostit impreuna cu arhiepiscopul" Tatal nostru".

Citeste si: VIDEO| Un preot din Constanta a baut pana a vazut negru in fata ochilor. Chiar in Postul Pastelui, preotul a intrat cu masina in gardul unei case

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Si la Timisoara preoti si sute de credinciosi au plecat cu ramuri de salcie în mâna spre Catedrala Mitropolitanã din centrul orasului, acolo unde au fost intampinati de Mitropolitul Banatului, ÎnaltPreaSfintitul Ioan.

Ramurile sfintite de salcie sunt pãstrate la icoane, la porti, la grinda casei, pe morminte sau puse într-un loc curat, fiind folosite în decursul anului în gospodãrie. Pot fi si plantate, iar traditia spune ca ele vindecã animalele bolnave, aduc o recoltã mai bogatã sau ajuta copiii sa creasca sanatosi.

Peste o mie de buzoieni au luat parte la pelerinajul de Florii organizat de Arhiepiscopia Buzãului si Vrancei. Credinciosii au mãrsãluit pe strãzile Buzãului, purtând cu ei icoana care simbolizeazã Intrarea Domnului în Ierusalim si ramuri de salcie. Pe tot traseul, au rostit rugãciuni si au cântat, alãturi de preotii parohiilor de care apartin.

În aghiasmatarul din curtea lãcasului, au fost scoase spre închinare si moastele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina si ale Sfântului Sfintit Mucenic Teodosie de la Mãnãstirea Brazi.

O procesiune în aer liber, la fel de amplã, va fi organizatã de Arhiepiscopia Buzãului si Vrancei în noaptea de Înviere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si