Alexandru avea doar 39 de ani, iubea muntele şi era un împătimit al drumeţiilor. Tânărul a plecat duminică pe un traseu din Munţii Baiului, fără să se gândească vreo clipă că nu avea să se mai întoarcă. Tatăl său a fost cel care l-a dus cu mașina până la capătul potecii pe care obișnuia să o străbată ca să caute coarne de cerb.

„El a fost să caute coarne de cerb și a dat fix nas în nas cu ursoaica, fix lângă bârlogul ei și cam asta a fost”, spune un prieten al bărbatului.

Pentru că, până seara, bărbatul nu a mai dat niciun semn, familia lui a dat alarma. Zeci de salvamontişti şi jandarmi au plecat în căutarea lui. Aseară, salvatorii au făcut descoperirea macabră. Trupul neînsufleţit se afla într-o vale, în apropierea unui bârlog de urs.

Salvamont: Tânărul sportiv a fost atacat și ucis de o ursoaică

„Erau urme făcute de o singură persoană. Se perinda oarecum în zona bârlogului de urs, iar după aceea clar se vedea că urmele au început să fugă, adică erau urme de om care fugea. Pașii foarte mari, urmele de urs erau în spatele lui și la capătul urmelor, din păcate, am găsit persoana decedată”, spun cei de la Salvamont.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Salvatorii au reuşit cu greu să coboare trupul neînsufleţit la baza muntelui.

Vestea morţii tânărului i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut, mai ales că era un atlet experimentat şi obişnuia să umble pe munte de 10 ani. Se pare că, pe lângă traseele montane pe care le făcea, deseori căuta coarne de cerb, deşi acest lucru este ilegal. Aşa ar fi făcut şi acum, doar că s-a aventurat într-o vale greu accesibilă, plină de urşi.

Tânărul sportiv căuta coarne de cerb, ceea ce este ilegal

„Căutatul acesta după coarne poate să ducă doar la tragedii pentru că sunt urși, lupi sau alte specii cate atacă omul sau se sperie de om și îl atacă.
Conform legii 407, coarnele găsite în pădure trebuie predate gestionarului fondului de vânătoare.
Se pot vinde pe piața neagră la 50, 60, 70 de lei kilogramul, ceea ce este interzis”, spun vânătorii.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Ploiești, pentru necropsie. Între timp, familia se pregătește de înmormântare.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si