”Un episod al perioadei 1-3 mai gestionat bine poate insemna o speranță la relaxare de acum inainte”- declarația Ministrului Sănătății vine în contextul în care sâmbătă au fost înregistrate mai multe cazuri vindecate decât noi îmbolnăviri. 165 de noi cazuri de coronavirus și 219 vindecări au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Ministrul Sănătății a mai precizat ca ne vom putea gândi la relaxare doar în momentul în care timp de două săptămâni, cazurile vor fi în scădere în fiecare zi: ”Va veni și momentul când veti vedea timp de doua

saptamani o scadere constanta a numărului de cazuri, a cazurilor de terapie intensiva, atunci putem vorbi si de o relaxare”.

Citeste si: Când am putea merge în concediu? Recomandările lui Raed Arafat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ar fi doar o primă bătălie câștigată, avertizează Tătaru, pentru că din toamnă, ne putem aștepta la un al doilea val de epidemie:

”Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem de acest val. Avem trei zile care altădată erau zile de vacanţă, suntem după două luni în care răbdarea populaţiei a fost pusă la încercare, dar oamenii trebuie să înţeleagă că răbdarea este pentru ei”.

Citeste si: Tătaru: Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val al epidemiei de coronavirus

Mnistrul Sănătăţii a mai spus că în prezent sunt 70 de puncte de testare în întreaga ţară, dar că nu poate fi atinsă capacitatea maximă de testare, respectiv 10 mii de teste pe zi, pentru că nu există suficient personal calificat.

Cei care sunt însă la datorie, vor primi un stimulent financiar de 2500 de lei brut pe lună, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Citeste si: Nunta in vremea pandemiei. Au facut chef in casa, pe ascuns, ca sa nu fie amendati de politisti

Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns sâmbătă la 12.732 de noi cazuri, 4547 de pacienți vindecați si 755 de decese. Cel mai tânăr pacient care a pierdut lupta cu boala este o tânără de 20 de ani din Vaslui. Se întorsese din Anglia și intrase în carantină. Suferea se pare de boli psihice, hipertensiune arterială și obezitate de gradul al II-lea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si