„Cu banii pe care îi plătesc pentru parcare, turiștii care zboară cu avionul ar putea să își mai rezerve o vacanță, asta pentru că în multe aeroporturi din țară tarifele au explodat. La Brașov, de exemplu, este mai ieftin un bilet de avion spre Budapesta decât să lași mașina o zi în parcare”, a transmis Christian Sabbagh.

Cel mai nou aeroport construit în România are printre cele mai mari tarife la parcare.

175 de spații pentru mașini au fost amenajate lângă Aeroportul Internațional Brașov. Pentru o oră de parcare, șoferii plătesc 5 lei. Tariful crește dacă vehiculul staționează între 6 și 12 ore, iar până la 24 de ore, costul este de 60 de lei. Deși există tarif special pentru fiecare zi de parcare, acesta intră în vigoare abia din a doua zi: „Pentru primele 24 de ore de parcare tariful este de 135 de lei. Acestea sunt tarife cumulate, iar pentru fiecare 24 de ore adiționale se încasează încă 50 de lei.”

taxa parcare, aeroport iasi, aeroport henri coanda

Adică un turist care își lasă mașina o singură zi în parcarea aeroportului ar trebui să plătească mai mult decât un bilet de avion dus la Budapesta, care costă 99 de lei: „N-o să mai stea mașinile parcate. Fiecare își găsește un prieten, îl duce la aeroport, îl lasă, pleacă, când vine îl sună, îl ia și îl duce acasă.

Vor pierde așa”, „Eu las mașina în parcare lângă Otopeni, am lăsat-o 32 de zile și am dat 340 de lei. E mult.”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Situația se repetă și la Aeroportul Internațional din Iași. 10 lei costă o oră de parcare aici, dar tariful crește la o sută de lei pentru o zi întreagă. În cazul în care mașina rămâne în aeroport două săptămâni, atunci tariful mai scade.

„Prea mult, sincer prea mult. Nu avem altă posibilitate”, „E cam scump. Din fericire există parcări alternative. Sunt exagerate și tarifele de la parcare și tarifele din aeroport, dar asta este”, sunt de părere oamenii.

Ne mutăm în cel mai mare aeroport din țară. Călătorii care ajung cu mașinile personale la Aeroportul Henri Coandă trebuie să scoată din buzunar 20 de lei pentru o oră de parcare. Cei care își lasă autoturismul o zi întreagă plătesc o sută de lei.

taxa parcare, aeroport iasi, aeroport henri coanda

„Anul trecut era 3 lei sau 4 lei, ceva de genul ăsta. 10 lei un preț extraordinar pentru România”, mai spun oamenii.
La Timișoara, costul unei ore de parcare este de 7 lei și poate ajunge la o sută de lei pentru șapte zile. După prima săptămână, parcare este taxată suplimentar cu 15 lei pe zi.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Românii călătoresc în ciuda biletelor de avion scumpe. Cu cât s-au scumpit zborurile?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si