„Gărzi de 12, 24 sau chiar 48 de ore pentru medici. Intrăm astăzi în culisele unui sistem care înseamnă viață și ajutor, indiferent de sărbătoare. Pășim dincolo de ușile Unității de Urgențe și trăim, preț de câteva minute, agitația din jurul medicilor, asistenților, brancardierilor și a rezidenților. Toți au un singur scop: să salveze cât mai multe vieți”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

O zi din viața unui medic la urgențe

Marius Florin Aioanei ne dă voie astăzi să simțim agitația din Urgențe. Suntem la Spitalul Județean din Timișoara, un loc unde caută vindecare pacienți din tot vestul țării. Nu e de mirare că aici, tura de lucru e contra-cronometru și începe la prima oră a dimineții.

În astfel de momente, fiecare clipă care se scurge e esențială. Profesionalismul, rapiditatea și stăpânirea de sine sunt calități ce fac diferența între viață și moarte.

„Pacientul vine de la spitalul din Caransebeș, este un pacient critic, cu accident cerebral, tromboliză, adus cu elicopterul pentru că înseamnă timp”, a explicat medicul.
Marius lucrează de 10 ani în Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara și face naveta zilnic, de la Arad. Nu se plânge de oboseală, ci vede această meserie o binecuvântare.
„Avem noroc de familii care ne susțin. E cel mai important, dacă știm că ei sunt bine acasă ne putem face munca aici, deschiși și fără stres suplimentar”, a spus medicul Marius Aioanei.


Iar colegii sunt a doua lui familie, pentru că în medicină, echipa e esențială.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Povestea școlii din vârf de munte. Are doar trei copii cu visuri mari, dornici de învățătură

„Este întotdeauna aici a doua familie. Pentru noi, lucrul în echipă este cel mai important. Atâta timp cât echipa nu te sprijină și nu mergem împreună, lucrurile nu se așează și nu reușim să rezolvăm lucrurile într-un timp mai scurt”, a continuat Marius.
Cu scaunele pline, paturile ocupate și telefoanele care nu contenesc să sune, nu prea e timp de multe pauze. Abia în puținele momente de respiro medicii beau câte o gură de apă.
„Pauza este un pic de apă, mai stresăm colegii de pe alte secții, aici e locul unde ținem apa pe care trebuie s-o bem în cursul zilei”, a mai spus medicul.
Cadrele medicale ajung să lucreze peste 200 de ore într-o lună. Iar pentru ele, de multe ori nu există zile libere de sărbători.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si