După o lună de cursuri, elevii și profesorii vor avea deja liber joi, de ziua educației.

Părinții sunt încântați de zilele libere ale copiilor

Pentru ei este o bucurie. Și pentru noi... ne bucurăm și noi odată cu ei, a spus un părinte.

Până la finalul primului modul de cursuri nu mai este mult. La sfârșitul lunii elevii vor intra în vacanța de toamnă.

Are un program destul de încărcat în timpul săptămânii, cu multe activități și îi prinde bine câte o zi liberă, poate chiar o săptămână, cum e vacanța asta din octombrie, a mărturisit alt părinte.

Vacanțe... așteptate, spun părinții, care nu își fac griji despre aprofundarea materiei.

Dacă sunt atenți, garantat înțeleg tot. Dacă se uită pe pereți și pierd timpul nu înțeleg nici dacă stau nonstop la școală, a spus un părinte.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ei primesc foarte multe teme pentru acasă.

Efectiv ei vin de la școală, intră în casă, stau își scriu... nu îi mai văd pe afară, a declarat alt părinte.

120 de zile despart cele cinci module ale anului școlar de învățământ. Practic sunt, cu vacanțe cu tot, 8 perioade libere: cinci vacanțe principale, inclusiv o saptamana libera pentru schi, zile libere între Sfântul Andrei și Ziua Națională, dar și alte două zile fără școală: ziua educației și ziua Micii Uniri.

La toate acestea mai adăugăm și weekendurile. După calcule, elevii ajung să stea o zi la școală, una în vacanță.

Cred că este normal să existe și niște schimbări față de cum era în trecut, cu cele trei vacanțe standard pe care le aveam, a spus un părinte.

Profesori nemulțumiți, Ministru fericit 

Profesorii sunt însă nemulțumiți de această fragmentare a cursurilor.

Dacă stăm să facem socoteala, sunt elevi care trec prin școală fiind prezenți extrem de puțin la școală. Nici nu începem bine școala, sunt o mulțime de zile libere, o mulțime de punți, o mulțime de vacanțe. Abia intră într-un ritm, mai apare o zi liberă cum este acum. Mai adăugăm la asta și săptămâna verde și săptămâna altfel care pentru elevii de liceu sunt niște vacanțe, a declarat Andreia Bodea, director la Colegiul I.L. Caragiale.

Ministrul educației este însă de altă părere.

Cred că ceea ce este important este să avem o ritmicitate potrivită, să avem o încărcare potrivită pentru vârsta copiilor și ca structura anului școlar să permită atingerea competențelor, a declarat Ministrul Educației.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Elevii, prezenți doar fizic la ore. Orele sunt ”destinate” live-urilor pe rețelele de socializare

România ocupă unul dintre ultimele locuri din Europa din punct de vedere al zilelor petrecute de elevi la școală. La polul opus se află Olanda. Aici, elevii au vacanță doar 77 de zile pe an, în timp ce în Danemarca, sunt 93 de zile libere in an pentru elevi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si