Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Bună ziua, sunt prietenul fiului dumneavoastră. El tocmai a fost depistat pozitiv și are covid... E urgent, vă cere să-l ajutați!”- așa își păcălea escrocul victimele.
Pe un ton alarmist, necunoscutul de la telefon a reușit- în mai puțin de-un minut- să-i convingă pe cei apelați, că sună în numele unei persoane dragi din familie.

Escrocul îi suna pe oamenii înșelați și pretindea că rudele lor sunt bolnave de covid

În convorbire, a strecurat câteva informații pe care doar un apropiat ar fi putut să le știe și i-a anunțat apoi că cel sau cea nu va supraviețui fără un aparat medical.
„Speriat că rudele lor ar putea să moară, unul dintre cei apelați a virat în contul necunoscutului 9 000 de lei, iar altul 7 000. Cât pe ce să fie înșelat și un al treilea bărbat sunat de același individ, dar din fericire s-a prins că e pe cale să devină victima unei escrocherii”, relatează corespondentul Kanal D la Galați, Iuliana Basalic.


„Se dădea drept fiul meu că are covid și că are nevoie de o sumă de bani, ca să cumpere un aparat de respirat. 00:26 + Mi-a spus 75 de mii de euro. Dar eu, l-am întrebat de unde vorbește, "Nu te aud bine. Te sun pe telefonul mobil." Și mi-a spus "Nu, nu.". Inițial mi-a spus că telefonul mobil e în izoletă. Și am zis "Acum de unde vorbești?", "Din salon."
Mi-am dat seama că e o făcătură, ceva”, spune una dintre potențialele victime.

Unul dintre oamenii înșelați de escroc a sesizat poliția

Bărbatul a sesizat poliția. Câte victime sunt în total, nimeni nu știe. Cert e că individul n-a fost deocamdată prins.
„Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu ofere date personale la telefon indiferent de calitatea invocata de interlocutor, sa nu comunice adresa, sa nu trimita sume de bani persoanelor necunoscute”, informează poliția.
Sunați la 112 dacă ați primit un astfel de apel pentru că veți ajuta la prinderea escrocilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si