Episodul de viscol de la începutul săptămânii a lăsat în urmă sute de familii în beznă și frig în satele din sudul țării. Cel mai greu le este bătrânilor, care acum trebuie să treacă singuri de nopțile geroase, la lumina lumânării, a transmis Cristian Sabbagh.

Oamenii din Dobrogea îndură frigul și întunericul

În localitatea Saraiu, din județul Constanța, nămeții ating jumătate de metru.

Din cauza viscolului, localnicii trăiesc fără curent sau apă potabilă. Bătrâna din imagini este nevoită să parcurgă un kilometru pe jos până la fântâna din sat.

Nu curge apa, nici apă, nici lumina, ce mai avem acum? Noroc ca e apa limpede, altfel..., a spus femeia.

Femeia de 62 de ani locuiește împreună cu soțul ei, bolnav, iar de trei zile se descurcă cum poate.

Aveam lanterna, merg la magazin să iau baterii. Eu barem mă mai descurc, dar oamenii care nu pot să iasă din casă ce fac?, a continuat femeia.

Drumul aici a fost înzăpezit, după ce viscolul de cod roșu a lovit localitatea în weekend. Prima mașină de pâine a ajuns abia azi dimineață.

- Avem fire pe sosea, fire pe tot satul căzute.

Iar acum așteptăm.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Aveți idee daca vine în seara asta curentul?

- Nu cred.

- La primărie aveți generator?

- Avem, dar doar că s-a terminat benzina, a spus Micu Emilia, viceprimar.

Citește și: VIDEO- Un nou val de ninsori și viscol. Meteorologii au emis două coduri de vreme severă/ Zonele afectate

Nămeții au pus stăpânire și pe localitatea Mireasa, din județul Constanța. Întreaga zonă a fost acoperită de zăpadă, iar pe ulițe s-au format troiene de un metru înălțime. Aici, oamenii își încarcă telefoanele cu ajutorul mașinilor.

Astăzi, autoritățile din Constanța au anunțat că au fost redeschise circulației 22 drumuri județene, în timp ce alte 13 sunt în continuare închise. În același timp, 50 de localități sunt fără apă potabilă, iar mai mult de jumătate dintre ele sunt și fără curent electric.

De la ora 14 toată Dobrogea se află sub incidența unui cod galben de vânt puternic valabil până mâine dimineață, ora 10. Pe litoral rafalele vor depăși 70 de km pe oră.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si