Citește și: VIDEO Descoperire macabră în Vaslui! Trupul unui bărbat de 50 de ani, găsit într-un geamantan

„Pozele și clipurile făcute pe marginea drumului cu urșii care cerșesc mâncare s-au transformat într-un fenomen. Până și Andrew Tate s-a filmat în această postură, ignorând complet riscurile și faptul că sălbăticiunile sunt condamnate în acest fel.

Unii adulți își folosesc inclusiv copiii pentru fotografii pe care le cred senzaționale”, a spus Radu Andrei Tudor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Andrew Tate a postat aceste imagini drept o distracție aparent fără riscuri. În mașină pare să fie și fratele său. Indivizii, în ciuda acuzațiilor grave, au mulți urmăritori, iar gestul lor poate fi copiat. Așa se propagă un obicei extrem de periculos, oameni care se apropie de urși de dragul unei poze sau pentru un filmuleț de senzație: „Suntem o generație în care căutăm în permanență senzaționalul și îl căutăm în exterior pentru că avem mai puțin capacitatea să-l căutăm în interior.”

Unii ajung să își pună copiii în pericol. Pe Transfăgărășan astfel de imagini au devenit obișnuite: adulți și copiii care se comportă ca și cum ar fi într-o grădină zoologică, doar că între ei și sălbăticiuni nu e un gard. Să nu credeți că doar străinii se distrează în acest fel. Urșii hrăniți sunt condamnați. Renunță să își adune hrana în pădure și se transformă în cerșetori.

De ce continuă oamenii acest obicei nociv? E vorba de educația din trecut și de problemele din prezent, cred psihologii: „Mergeam de foarte multe ori și ne cazam în stațiuni celebre și tot timpul era un urs împăiat cu care ne făceam poze și el devenea motiv de mândrie când ajungeam acasă cu acele poze. Ele sunt reminescențele din educația noastră anterioară, care vin cumva să și completeze lipsa de educație din prezent.”

Iar un primar din Buzău propune educație cu forța. Cei care hrănesc urșii ar trebui pedepsiți: „Eu am propusă ca pedeapsa minimă să fie de minim trei luni de închisoare.” În cazul urșilor cerșetori de pe Transfăgărășan, autoritățile au decis mutarea lor în altă zonă. E însă doar un cerc vicios, dacă fenomenul distracției inconștiente continuă.

Citește și: VIDEO Ursoaica agresivă din Italia, adoptată de România! Cum s-a ajuns la această decizie?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si