„Brunch tradițional gratuit, în curtea casei. Este găselnița unor producători din Bihor, care vor să-i convingă pe clienții de la oraș că produsele lor sunt naturale și gustoase. Așa că organizează mese în aer liber, unde vizitatorii mănâncă tot felul de bunătăți, iar mai apoi cumpără direct din solarii fructe și legume proaspete”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: VIDEO- Concluzia patronilor de restaraunte: Gustul mâncării românești nu poate fi înlocuit de mâncarea tradițională, gătită de muncitorii asiatici

Cu ce delicii au fost întâmpinați oaspeții de către Ioana și Tiberiu

„Avem nevoie de o botă de alun, o bucată de slănină ascuțită. O băgăm în bucățica de slănină, crestăm slănina ca să poată picura și, după aceea, o băgăm în jar”, a explicat Tiberiu.

Tiberiu le-a pregătit invitaților săi câteva porții de slănină picurată pe pâinea proaspătă de casă. Rând pe rând, oamenii s-au strâns în fața focului și au început să prepare singuri deliciul care le-a adus aminte de copilărie.

„Știam de clisa picurată, dar acum când și fac... am pus mâna și am făcut ca un bucătar adevărat.. miami, miami”, a spus un oaspete.

Ioana și Tiberiu au renunțat în urmă cu ani buni la viața de oraș și s-au mutat în satul Nimăiești, unde s-au apucat de agricultură. Cultivă de la căpșuni și aronia, până la tot felul de legume. Din acestea fac dulcețuri, zacuscă și multe siropuri naturale.

Pentru a-i atrage pe clienți, au organizat un brunch în curtea casei lor, unde vizitatorii au putut gusta, gratuit, bunătățile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„O zacuscă de fasole cu un platou cu ridichi, șuncă de casă și cârnați și brânză.

Ca băuturi, sirop de căpșuni, socată, suc de mere făcut tot de noi”, a spus Ioana Halasz, antreprenor.

Oamenii au putut vedea de unde provin toate ingredientele de care Ioana și Tiberiu se folosesc pentru a-și pregăti produsele

Oaspeții au fost duși și în solarii, unde au văzut cum se cultivă fructele și legumele.

Citește și: Cum să faci jumări de porc delicioase. Secretul din străbuni pe care trebuie să îl cunoști

„Roșiile se leagă cu ață, se face o buclă în partea de jos, sub frunză, apoi vin legate sus pe sârmă, se ghidează”.

Apoi, au mâncat direct de la sursă.

„Să poți să simți gustul căpșunii, luată direct din curtea cuiva, este ceva minunat. Nu cred că foarte multă lume are acces foarte des la genul acesta de experiență”, a explicat un oaspete.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

„Scopul acestui eveniment  este de a arăta clientului final de unde provine materia noastră primă, de a elimina intermediarii”, a afirmat Ioana Halasz, antreprenor.

După masa copioasă, orășenii au cumpărat fructe și legume. În această vară, gazdele vor să deschidă în curtea casei lor și un punct gastronomic local.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si