De 48 de ore, peste 14.000 de oi- o parte dintre ele vii- au ramas pe nava esuata in portul Midia, in apa rece si fara sa primeasca hrana. Autoritatile- depasite de situatie- n-au reusit de duminica si pana aseara sa scoata decat 49 de animale de pe vaporul esuat.

Nici acum nu erau prea hotarate sa se duca dupa oile vii- pe motiv ca astazi a fost furtuna pe mare.

Asta desi nava a esuat in port, intr-o zona ferita de valuri si curenti puternici.

Realizănd că animalele nu au nici măcar o șansă la viață în acest ritm, mai mulțti activiști de mediu au decis să aducă pe cheltuiala lor echipe speciale de veterinari și să mearga cu barca pana in interiorul epavei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Kuki Bărbuceanu, activist Vier Pfoten: Noi am gasit 30 pana acum in zona asta, cred ca mai sunt si in alte zone pentru ca accesul este foarte, foarte complicat.

Uluitor este faptul că, în timp ce medicii privați se lupta să ajute bietele animale chinuite, veterinarii de la DSVSA- plătiți din bani- publici așteapta la mal ca niște simpli spectatori.

Oile din portul Midia, salvate de activiști

Cele mai multe dintre oi au murit înecate, sufocate, sau strivite. Doar putin peste 70 au fost salvate pănă acum.

Echipe de interventie- si-asa putine pentru o situatie atat de complexa- ar fi fost mobilizate subit, dupa ce noul sef al Guvernului, Ludovic Orban, a fost contactat de un activist mediu.

Activiștii pentru drepturile animalelor vor să preia oile aduse la țărm și să le adăpostească într-un sanctuar.

Însă, din păcate, multe dintre supraviețuitoarele recuperate pănă nopatea trecută au fost duse la ferma ciobanului care le detinea initial, pana sa le trimita spre Libia, la export.

Barbatul le va transporta, se pare, cu o altă navă spre Orientul Mijlociu, acolo unde animalele vor fi sacrificate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si