O elevă din Iași demonstrează că atunci când pasiunea este suficient de puternică, până la performanță mai este doar un pas. Alexandra s-a clasat pe primul loc la olimpiada   de spaniolă fără să studieze limba la școală și fără să fi vizitat vreodată această țară, a transmis Simona Pătruleasa.

Olimpică, după ce a învățat singură spaniola

,,Ce ți s-a părut mai complicat? Un pic complicate sunt problemele de gramatică, dar cred că va fi bine'', a spus Alexandra.

Alexandra este elevă în clasa a unsprezecea la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași. La școală studiază engleza, însă o pasionează cultura spaniolă.

Chiar dacă urmărea filme, podcasturi și învăța din cărți, Alexandra își dorea să poată purta conversații în limba spaniolă, iar în urmă cu un an a întâlnit-o pe Maria Alvarez Gutierrez, profesor la Institutul Cervantes.

Alexandra a participat la olimpiada națională de spaniolă și a avut un rezultat impresionant.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Divorțul anului în Italia. Scandal între Chiara Ferragni și Fedez cu privire la imperiul financiar și la custodia copiilor- antena3.ro

Alexandra Popescu, elevă Colegiul Național Mihai Eminescu Iași- Voiam un punctaj bun, nu mă așteptam să fiu chiar prima, mă așteptam la un rezultat bun dar nu chiar prima să fiu, de asta am fost și eu uimită.

Citește și: VIDEO- Ioana Popescu, mândria echitației din România. Tânăra este proprietara a doi cai și are un real succes în competițiile de profil. ,,Când vin scap de toate gândurile proaste''

A avut de susținut trei probe, una scrisă și două probe orale, una pentru testarea nivelului de înțelegere a limbii și de conversație. La final, a reușit să obțină peste 90 de puncte, cel mai bun rezultat.

Alături i-a fost mereu prietena ei, Maria, care povestește că pasiunea Alexandrei pentru cultura spaniolă este molipsitoare.

,,A început să-mi placă muzica spaniolă, latino, de când am cunoscut-o, așa îmi plăcea și mie țara, limba, dar de când am cunoscut-o pe ea, muzica mă atrage acum''.

Rezultatul Alexandrei a fost o surpriză și pentru diriginta ei.

Luna viitoare, Alexandra își va îndeplini cel mai mare vis. Va vizita pentru prima dată Spania. Dorința îi va fi îndeplinită de un fost elev al liceului la care studiază adolescenta.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: