„Scene de groază în Munții Bucegi. O tânără de 19 ani a fost atacată de un urs și aruncată într-o râpă, unde a fost găsită moartă de salvamontiști. Vă avertizăm, urmează informații cu un puternic impact emoțional! Mai multe detalii despre acest subiect are colegul meu, Adrian Jătăreanu.”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: VIDEO O tânără de 19 ani a murit după ce a fost atacată de urs, la Bușteni. Fata făcea un traseu montan cu iubitul său, când a fost aruncată într-o râpă de animal

Cum a avut loc tragicul eveniment

Adrian Jătăreanu, reporter: Acest incident șocant s-a petrecut într-o zonă extrem de frecventată du turiști. Tânăra, în vârstă de 19 ani, împreună cu iubitul ei, au plecat în drumeție în Masivul Bucegi. Voiau să ajungă la o cascadă de pe munte, iar în apropiere de Jepii Mici au fost surprinși, pur și simplu, de urs. Animalul sălbatic a prins-o pe fată de picior și a târât-o câteva zeci de metri pe pământ, iar mai apoi a aruncat-o într-o râpă, la o ănălțime de aproximativ 120 de metri. Tânărul șocat a sunat la 112. Salvamontiștii din Prahova, dar și jandarmii montani au ajuns rapid în locul indicat de tânăr, iar mai apoi au încercat să coboare cu coardele în zona în care se afla tânăra, în acea râpă. Au descoperit rapid că ursul se afla lângă prada lui.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Adrian Jătăreanu, reporter: Salvamontiștii au fost în pericol pentru că ursul era extrem de agresiv, așa că au cerut ajutorul paznicului de vânătoare, care a ajuns acolo rapid și a luat decizia să împuște animalul sălbatic. Abia apoi salvamontiștii au început să recupereze trupul neînsuflețit al fetei. L-au adus la baza muntelui, iar mai apoi a fost dus la Serviciul de Medicină Legală. În tot acest timp, iubitul fetei a stat la audieri la Poliția din Bușteni.

Aseară am stat și noi de vorbă cu el, dar și cu salvamontiștii și vă invit să ascultăm împreună declarațiile șocante.

Ce a spus iubitul fetei și ce a declarat unul dintre salvamontiști

„Cât de cât eram pregătiți în ceea ce înseamnă urcare și din astea. Eu am mai mers pe acest traseu, ea a vrut foarte mult să meargă”, a spus iubitul tinerei.

Citește și: VIDEO Femeie de 37 de ani atacată de 3 lupi într-un parc zoologic de lângă Paris. Victima se află în stare gravă

Reporter: Ați planificat de mult călătoria asta?

„Nu, nu! Pur și simplu am zis că facem asta. Inițial propusesem altceva, dar a venit cu ideea asta și am zis că mergem până la cascadă și înapoi și că o să fie o după-amiază minunată... nenorocirea s-a întâmplat. Nu mergeți neechipați pe munte și punct! Faceți câtă gălăgie se poate. E pădure, e casa lor până la urma urmei”, a continuat tânărul.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„A fost contratimp pentru că apelul inițial a venit drept „persoană atacată și mușcată de urs”. Noi, vă dați seama, ne-am grăbit foarte tare. În momentul în care apar hemoragii sau chestii de astea pot fi hemoragii, pot fi tot felul de lucruri amenințătoare de viață. Victima ursului a căzut, probabil împreună cu ursul, până în firul văii, care a fost la 120 de metri”, a spus Sergiu Frusinoiu, coordonator salvamont Bușteni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si