Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Operați de chirurgul infectat. Anchetă penală la Spitalul Judeţean din Argeș

E anchetă penală la Spitalul Judeţean din Argeş după ce a acolo a izbucnit un scandal halucinant. Un medic chirurg infectat cu noul coronavirus a venit la muncă două săptămâni la rând cu toate că se simţea rău.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ar fi refuzat testarea, spun autorităţile, în vreme ce doctorul susţine că nici măcar nu i s-a propus asta şi că ar fi victima unei răfuieli politice. Şi soţia lui e contaminată, şi ea fiind medic la un alt spital.

"Le-am spus tuturor colegilor că tușesc, i-am informat, vedeți că sunt tușitor și s-ar putea să am probleme, mâine dimineață mă testez, adică miercuri dimineață", spune medicul Felix Sarboiu.

Citeste si: Este coronavirusul răspândit prin tehnologia 5G? Răspunsul uimitor al autorităților

Medicul chirurg spune că pe 8 aprilie s-ar fi testat şi că rezultatul ar fi ieşit negativ, de aceea a continuat să vină la muncă, la spitalul de urgenţă Ploieşti unde a intrat în contact cu pacienţii, a operat şi a făcut externări. De atunci şi până miercuri seara, când o ambulanţă l-a dus la spitalul din Mioveni, el s-a simţi tot mai rău.

De fapt, era infectat cu noul coronavirus.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mai grav e că şi soţia este contaminată, şi ea fiind medic la un alt spital.

"Dintre persoanele contacte directe ale medicului, inclusiv medic de familie, sunt tot cadre medicale, care lucrează în alte spitale şi ele. Şi-au desfăşurat activitatea până în momentul identificării şi izolării şi din acest motiv, am demarat o procedură de testare, la alt spital, a întregului personal medical şi a tuturor pacienţilor", spune Emanuel Soare, prefectul de Argeș.

Citeste si: Anunț de ultimă oră de la MAI: Mobilizare fără precedent zilele următoare

Ar fi 50 de persoane care au intrat în contact direct cu chirurgul, spun autorităţile, iar prefectul spune că managerul spitalui ar fi încercat să mușamalizeze acest caz. Pe medic, îl descrie drept o persoană dificilă care ar fi refuzat să fie trecut pe lista de testare.

"Nu am refuzat nicio testare, deoarece nu mi-a fost propusă nicio testare. Secția noastră a fost omisă de la testări și de la orice. Discuțiile sunt aiurea, sunt total aiurea, sunt tendențioase, sunt eronate și chiar nu înțeleg de unde și cum vine problema asta. Mă rog, sunt niște răfuieli personale la mijloc!”, spune medicul acuzat.

Citeste si: Comuna carantinată din Romania unde localnicii sunt supravegheați din drone după ce au încercat să plece la muncă în străinătate

Medicul a făcut gărzi şi la spitalul din Costeşti, iar soţia lui la spitalul din localitatea Călineşti, astfel toate cele 3 unităţi medicale sunt monitorizate. Spitalul Judeţean din Argeş e singurul unde nu fuseseră înregistrate cazuri, iar după acest scandal, şefa Direcţiei de Sănătate Publică şi-a pierdut funcţia

Chirurgului i s-a facut dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI