,,Diabetul de tip 2, cândva o boală incurabilă, poate fi tratat acum cu ajutorul unei operații de doar două ore. Intervenția are loc în Turcia, iar mii de pacienți au reușit până acum să se vindece complet’’, a transmis Cristina Dorobanțu.

Operația care tratează diabetul de tip 2

Una dintre cele mai răspândite boli din lume, diabetul de tip 2 poate fi tratat prin intermediul unei operații chirurgicale.

Procedura se realizează în Turcia, și se realizează cu anestezie generală.

Alper Celik, medic- ,,Se numește operație laparoscopic, durează de obicei în jur de 2 ore, iar pacienții rămân între 3 și 4 zile în spital. În două săptămâni de la operație se pot întoarce cu ușurință la serviciu''.

Intervenția nu este recomandată pacienților cu diabet tip 1 sau celor care nu secretă insulină.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Alper Celik, medic- ,,Dacă ai o insuficiență cardiacă sau renală, operația nu va putea avea loc Pacienții trebuie să renunțe la tutun sau la alcool, cel puțîn cu o săptămână înainte de operație. Tratamentul cu anticoagulante ar trebui să fie oprit cu cel puțîn 3 zile înainte de a veni în Istanbul''.

Un alt lucru des întâlnit la pacienții cu diabet care poate fi tratat cu ajutorul unei operații este ulcerul la picioare.

Alper Celik, medic- ,,Schimbăm locația vaselor de sânge sănătoase către partea distantă a extremităților și astfel oferim un nou flux sangvin degetelor piciorului. Cu ajutorul unei abordări multidimensionale împreună cu operația vasculară, putem să le salvăm piciorul și să prevenim amputațiile''.

Citește și: Ziua Mondială a Rinichiului: Accesul echitabil la diagnostic, tratament și servicii medicale optime este esențial pentru sănătatea rinichilor

Încă din 2011, mii de pacienți români au reușit să se vindece în Turcia de diabetul de tip 2.

Ensar Duman, consilier medical- ,,La ora actuală avem peste 2000 de pacienți care au fost operați. Rată de succes este 95% De dimineață până seară ne ocupăm de tot ce înseamnă operație, transfer, translator''.

Costul unei operații variază între 5000 și 10.000 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si