„Polițiștii au desfășurat astăzi cea mai mare acțiune de destructurare a traficului de Ozempic, un medicament recomandat diabeticilor, însă folosit în mod ilegal pentru slăbit. Peste 100 de percheziții au avut loc în acest dosar amplu în care este vorba despre o rețea infracțională, medicală, bine pusă la punct. Colega mea, Claudia Costandiș, a urmărit acest caz și vine cu toate detaliile”, a transmis Christian Sabbagh.

Oamenii legii vor să descopere sursa din care acest medicament a fost procurat

Citește și: VIDEO O măicuță falsă și o tămăduitoare, în fața anchetatorilor după ce au păcălit mai multe persoane

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Claudia Constandiș, reporter: Vorbim despre prima acțiune de destructurare a traficului de Ozempic din România. Acest dosar penal face parte dintr-o operațiune mult mai amplă, instrumentată de Poliția Română, în colaborare cu Parchetul General, în cursul zilei de astăzi, supranumită „Operațiunea Jupiter”, în cadrul căreia au avut loc peste 150 de percheziții domiciliare.

Claudiua Constandiș, reporter: Potrivit unor surse judiciare, mai mulți medici, dar și farmaciști, au fost săltați și duși la audieri în cursul zilei de astăzi în dosarul Ozempic.

Vorbim de peste 100 de polițiști care au participat la audierile maraton din toată țara pentru a vedea cu exactitate de unde a fost procurat acest medicament și cine l-a prescris. Potrivit unor surse, medicii diabetologi ar fi prescris în mod ilegal acest medicament contra unor sume de bani. De asemenea, vorbim și despre posibilitatea Ozempicului contrafăcut. Acum, oamenii legii vor să descopere dacă avem fabrici în România care produc acest medicament în mod fals sau daca este importat din afară.
Momentan, autoritățile nu au vrut să facă prea multe precizări în acest caz deoarece este un dosar penal în desfășurare. Chiar și la această oră sunt audieri pentru că au fost săltate foarte multe persoane. Vorbim, inclusiv, de pacienți care și-au administrat acest medicament, dar nu în modul în care era prescris pentru diabet, ci pentru a slăbi. Autortitățile ne-au promis că mâine vor realiza o conferință de presă în care vor da detaliile din acest dosar. Momentan, acestea au fost informațiile.

Citește și: VIDEO Noi dezvăluiri tulburătoare în ancheta morților suspecte de la Spitalul Pantelimon


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si