Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Ora de chimie, mutată la muzeu. Elevii au învățat să facă înghețată sau lipici după metode vechi de peste 150 de ani

Elevii unei școli din Iași au avut ocazia de a participa la ora de chimie într-un muzeu. Aici au învățat să facă înghețată sau lipici după metode folosite în urmă cu peste 150 de ani.

Redactia Stirile Kanal D,

Ora de chimie, mutată la muzeu [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Ora de chimie s-a mutat la muzeu pentru o clasă de elevi din Iași. Gazdă le-au fost angajații de la Muzeul Poni-Cernătescu, deschis în casa unde a locuit cunoscutul chimist Petru Poni. Adolescenții din clasa a XI-a au învățat să facă înghețată sau lipici după metode folosite în urmă cu mai bine de 150 de ani ”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ora de chimie la muzeu  

Fără catalog pe masă, și într-un muzeu, ora de chimie s-a transformat într-o activitate inedită pentru elevii unei clase de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Iași. Tinerii au lucrat în echipă și au dobândit cunoștințe noi.
„Noi am avut de făcut formarea lipiciului din lapte. A fost o experiență foarte frumoasă și mie îmi place mult să fac experimente.

Când vezi tot ceea ce ai făcut în teorie și pui în practică e mult mai ușor de învățat”, a spus un elev.

Citește și: VIDEO- Iulia Mihai, despre marea schimbare din viața ei. „Intrasem într-o perioadă în care nu prea mă mai simțeam bine cu mine”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De departe, cea mai așteptată activitate a fost prepararea înghețatei după metode și rețete folosite în anii 1800. 
„Am folosit cacao, lapte, apă, sare, gheață. Le-am amestecat în două pungi diferite. Am pus în pungă cu gheață și punga cu lapte, cacao și zahăr, am agitat și după mai multe încercări a înghețat.

Atunci când facem aplicații practice ne dăm seama ca teoria are sens”, a spsu alt elev.
Profesorii spun că astfel de activități stimulează curiozitatea și dorința elevilor de a învăța lucruri noi și îi ajută să pună în practică ce au studiat la ore.
Activitățile inedite fac parte dintr-un atelier de știință a alimentelor și reprezintă un omagiu adus de Muzeul Poni-Cernătescu din Iași profesorului chimist Petru Poni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI