Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Orașe sub ape după fiecare ploaie

"Există legi, dar nimeni nu le respectă" - aşa sună explicaţia şocantă pentru inundaţiile care se repetă după fiecare ploaie în Capitală şi în alte oraşe.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Infrastructura şi reţeaua de canalizare, gândite doar pentru câteva case, au ajuns acum să fie folosite la sute de blocuri. Dar vinovaţii nu sunt traşi la răspundere: pătimesc doar locuiutorii din aceste zone, considerate de lux.

Fiecare repriză de ploaie din ultima perioadă a aduns inundaţii pe străzile din Bucureşti. Din imagini, pare că lacul Herăstrău s-a mutat pe carosabil, atât de multă apă e pe şosea. Noroc că unii mai au puterea să facă haz de necaz.

Citeste si: Prognoză meteo specială pentru București. Vijelii, ploi și grindină în următoarele zile

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Acest bărbat trăieşte cu spaima în sân la fiecare ploaie. E o adevărată aventură să-şi scoată maşina din curte pentru a-şi duce soţia la muncă.

Oamenii au investit bani serioşi în casele de aici, dar au parte de condiţii crunte.

Aici nici măcar nu există canalizare, dar străzile au fost inundate inclusiv în buricul Capitalei, acolo unde există un astfel de sistem.

Citeste si: Vremea a luat-o razna! Au fost emise peste 400 de avertizări meteo, în iunie 2020

E drept, vremea şi-a făcut de cap: au fost 400 de avertizări meteo numai în această lună, iar cantităţile de apă au depăşit media obişnuită.

Dar autorităţile trebuie să ia în calcul şi astfel de situaţii.

Primăriile şi inspectorii de stat în construcţii ar trebui să se asigure că normele de urbanism sunt respectate. Situaţia din zonele rezidenţiale arată cu totul altfel.

Grav e că dezvoltarea imobiliare merge mai departe, dar infrastructura rămâne mult în urmă.

Citeste si: A fost emis cod roșu! Vremea o ia razna în România

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI