„Elevii din anii terminali cu medii sub 7 vor fi obligați să participe săptămânal la ore suplimentare prin care să se pregătească pentru examenele naționale. Este măsura luată de minister după ce au fost analizate rapoartele privind participarea elevilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat, dar și a rezultatelor care lasă de dorit”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Ore în plus pentru elevii slab pregătiți

Anual, după fiecare examen școlar, ies la iveală adevăratele probleme ale sistemului educațional din România. Și chiar dacă fenomenul perlelor la Bacalaureat nu este nou, elevii reușesc să uimească de fiecare dată.

„Harap Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea bolid pe vremea aia”, a scris în lucrare unul dintre elevi.

„Ilie Moromete îi lua la mișto pe toți pentru că se credea superior din naștere. N-a avut nevoie de multă școală și de aceea e idolul meu", a scris un alt tânăr.

Însă, nici la Evaluarea Națională lucrurile nu stau diferit. Anul trecut, elevilor li s-a cerut să transcrie propoziția subordonată dintr-un enunț, iar răspunsurile au fost... originale.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Cum vor arată subiectele la Română pentru simulare Evaluare Națională 2024?

„Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii”, a notat elevul de clasa a VIII-a.
Exemplele sunt nenumărate. Tocmai de aceea, ca să stopeze acest fenomen, ministerul Educației a venit cu noi soluții menite să îi facă pe elevi să aprofundeze materia: orele remediale. Acestea vor fi, de fapt, cursuri suplimentare, săptămânale, pentru toți elevii care au avut media generală sub 7.


„Să ne bage cât mai multe, să nu mai putem! Particip la toate orele. Și la BAC și la pregătire și la tot”, a spus un elev.

În timp ce unii elevi iau în derâdere măsura ministerului, alții cred că orele remediale nu sunt nicidecum o soluție pentru cei cu note mici.

„- Crezi că vor veni elevii la ore?

- Cei interesați, dacă nu îi interesează, poate să facă și 100 de ore că altfel nu vine nimeni”, este părerea unei persoane.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„Orele remediale sunt o soluție, dar ar trebui să vedem unde mergem cu aceste ore remediale, cine face aceste ore remediale, cine participă și dacă ai noștri copii vor participa la orele remediale, pentru că este foarte posibil ca elevii, dacă nu vin la școală, să nu ajungă la orele remediale și unde se țin”, este părerea altei persoane.
Și de aceeași părere sunt și profesorii.
„Unii elevi nu sunt motivați să învețe și dacă profesorul nu a reușit să îi motiveze la clasă, sunt slabe șanse să îi motiveze în extra-timp. Curicula îmbătrânește. Indisciplină, abandon, note mici și fuga după note.

Sunt elemente de simptom care arată că ceva nu merge bine. Avem indisciplină? Avem. Avem abandon? Avem. Avem o fugă după note și elevul nu învață pentru conținut ci pentru a împușca nota? Avem”, a explicat un profesor.  
În anul școlar 2022-2023, peste 8% dintre elevi nu au absolvit clasa a VIII-a și nu au fost înregistrați la Evaluarea Națională. Dintre cei înregistrați, aproximativ 4% au absentat la Evaluare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si