Renumită pentru decorarea oualor de pasti, Katy Zsigo incondeiaza in fiecare an mii de oua. Artista foloseste aproape 30 de tehnici speciale pentru a transforma oua de Paste in adevarate bijuterii de arta populara.

„Unii oameni cred că ouăle sunt doar pentru a mânca, dar nu este deloc cazul. Oul este un simbol universal care este prezent în aproape fiecare cultură din lume.

Interpretarea poate fi diferită în multe culturi, iar oamenii cred că Pământul s-a născut dintr-un ou”, povestește decoratoarea.

Ouăle încodeiate de Paște, tradiție transmisă din moși-strămoși

Katy este considerata in Ungaria regina incondeierii oualor. Iar in aceasta perioada de restrictii din cauza pandemiei, a lucrat si mai intens in speranta ca minunile create de ea vor aduce oamenilor speranta pentru Pastele, pe care catolicii il sarbatoresc anul acesta pe 4 aprilie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Un ou decorat este un produs colectiv al tradițiilor umane, ale naturii și ale strămoșilor noștri. Prin urmare, trebuie să credem că ouăle decorate nu pot decât să radieze forțe pozitive către noi”, spune Kati Zsigo.

Artista foloseste chișița pentru a trasa modelele reprezentative pe ouale care sunt colorate mai alpoi cu rosu, mov, albastru si auriu.
Specific ei este decorarea oualor cu mici potcoave, pe care le prinde pe coaja subtire, cu migala si precizie.

Tehnica aceasta populara inedita este totusi pe cale de disparitie din cauza numarului in scadere al fierarilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si