Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Păcăliți la gramaj în magazine. “Ciupitul la cântar” a devenit practica comercianților

Oamenii sunt păcăliți la cântar. Prețul s-a scumpit, iar în timp ce produsul trebuia să rămână la același gramaj, acesta s-a micșorat.

,

Păcăliți la gramaj în magazine [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După inflația galopantă din ultimii ani care ne-a slăbit nivelul de trai, comercianții au mai găsit o cale de a ne subția portofelele. Suntem păcăliți la gramaj! Este concluzia comisarilor de la Protecția Consumatorului, care au controlat 300 de magazine ale unui mare lanț de supermarketuri, transmite Cristian Sabbagh.

Produsele sunt mai scumpe, cantitățile mai mici

A mai scăzut cu încă vreo 10-11 grame. Dacă punem și ambalajul lângă avem 387. Până la 420... țeapă consumatorului.

Pachetul de cârnați pe care îl găsim pe rafturile unui important lanț de supermarketuri este cu aproximativ 40 de grame mai... ”ușor” decât scrie pe ambalaj. În procent, asta înseamnă aproximativ 10 la sută.

Iar descoperirea făcută de comisarii ANPC nu se oprește aici.

1 kilogram 667. Avem 1 kg 604 pulpă și absorbantul de sânge, am înțeles, și cu absorbantul vreo 649. Nici cu ăla nu ajunge la 1.667. Luăm absorbantul și în momentul în care ajungem acasă carnea cântărește cu vreo 60 de grame puțin.

Hoție pe față. Ei ne mint că ne-au micșorat prețurile și ei fură la gramaj

Sunt mai puține grame la un pachet. Mai mult ne păcălesc la produsele vrac, carnea și alea acolo, pac

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

“Ciupitul la cântar” a devenit o formă de comerţ tot mai des întâlnită, spun reprezentanții ANPC.

Singurul păgubit în toată această situație este consumatorul. Și niciodată nu găsim în ambalaj mai mult. Avem 341, în niciun caz 350, a declarat Horia Constantin, ANPC.

Citește și: VIDEO. Lista alimentelor de bază care nu se pot scumpi, extinsă de Guvern. Cozonacii și carnea tocată, mai ieftine de Sărbători

Cașcavalul, am cântărit 3-4 bucăți, diferență de greutate, prețul îl avea pus. La casă am întrebat care e treaba? Mi-a zis că a scăzut de când e cumpărat cașcavalul. Ok. A scăzut, dar nu trebuie să-mi luați mai puțin?

Am cerut un punct de vedere de la reprezentanții lanțului de magazine, dar până la aceasta oră nu am primit nici un răspuns.

Inspectorii ANPC au găsit și alte nereguli în cele aproape 300 de magazine luate în vizor.

Au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI