Traiul tot mai scump nu le lasă de ales oamenilor decât să cumpere cu porția. Nu este foarte profitabil pentru comercianții care încearcă să vândă cât mai mult.

Ajungem să cumpărăm mai mult din pricina motivelor comercianților

„- Aa, mai puțină!

- Păi se rupe dacă tai mai puțină,

- Aia e jumătate de kilogram!

- E asta mare!”.

Astfel de situații sunt la ordinea zilei. Aproape de fiecare dată, vânzătorii pun mai mult pe cântar decât cere clientul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„- De 10 lei, cremwurști.
-15 lei e mult, nu?

- Da, e mult”.

Citește și: EXCLUSIV- Plata cu cardul la piață: ”Cumpărătorii sunt încântați. Producătorii și-au dat seama că le crește vânzarea”- Lista orașelor din România cu piețe cu POS

Această femeie spune că de multe ori este păcălită în acest mod.

Din cauza asta ajunge să cheltuiască mai mult decât și-a propus.

După ce s-a săturat să cumpere mai mult decât voia, Ileana Brutaru este cu ochii pe cântar. Doar că vânzătorii au mereu scuze care o conving să ia mai mult.

„La brânză sau mezeluri le taie felii mereu. Trebuie să plătesc că îmi spune <<eu ce fac, rămân cu 3 felii tăiate?>>”.

Avalanșa de scumpiri i-a făcut pe oameni să fie mai atenți la astfel de tertipuri ale comercianților. În luna septembrie, rata inflației a coborât la 8,8%, dar asta nu înseamnă prețuri mai mici.

În topul alimentelor care s-au scumpit se află, carnea, brânza, ouăle și pâinea. Prețurile sunt cu aproximativ 15% mai mari față de anul trecut. Sunt și câteva alimente care s-au ieftinit, precum făina, uleiul și mălaiul, care costă cu 20 de procente mai puțin față de 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si