Jocurile de noroc au devenit o adevărată boală în țara noastră. Pe zi ce trece, tot mai mulți români își încearcă norocul la păcănele sau pariuri sportive, iar de cele mai multe ori ajung să piardă sume colosale. Cel mai greu pentru jucători este să renunțe la acest viciu și nu de puține ori ajung să apeleze la psihiatru.
Tot mai mulți împătimiți ai jocurilor de noroc apelează la psihiatru
El este Adrian, un bărbat care recunoaște cu zâmbetul pe buze că este un împătimit al jocurilor de noroc. Nu poate sta departe de păcănele nici câteva minute și a început să joace de pe telefon. Viciul îi mănâncă toți banii din buzunar, așa că are nevoie de mai multe locuri de muncă.
„Lucrez pe macara, lucrez macaragiu, sunt șofer și lucrez la o firmă de curățenie.
Am trei joburi odată. Am jucat și la păcănele, la cazinouri și peste tot. Cel mai mult am pierdut 60 de mii de euro, în două zile”, recunoaște Adrian.
Citește și: VIDEO- Trei români, căutați de polițiști după ce ar fi clonat carduri bancare în Puerto Rico. „Dacă observați operațiuni de manipulare sau ceva neobișnuit la bancomate, nu utilizați aparatul”
Așa se face că aproape la fiecare pas există o sală cu păcănele o agenție de pariuri sau în cazino.
Ne aflăm pe o stradă oarecare din Capitală, unde sunt nici mai mult, nici mai puțin de patru săli de jocuri.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Programele de recuperare publice pentru dependenții de jocuri de noroc aproape că nu există, iar mai marii țării doar par interesați de această problemă, fără să ia măsuri concrete. Specialiștii spun că jocurile au devenit o boală care cu greu se poate trata, mai ales fără ajutor din partea medicilor.
„Dacă acum să zicem zece ani erau rare cazurile de persoane care cereau ajutor, acum, săptămânal avem cel puțin câțiva care vin disperați pentru că nu știu ce să mai facă și cum să gestioneze problema legată de jocuri de noroc”.
Ovidiu Alexiniski este medic psihiatru și zeci de pacienți dependenți de jocuri îi trec pragul clinicii. Spune că fenomenul a explodat odată cu apariția cazinourilor online, care pot fi accesate direct de pe telefonul mobil.
Ultimele statistici sunt îngrijorătoare. Numărul românilor care pariază constant a depășit un milion.