Două linguri de brânză și o felie de pâine- sau varianta a doua: cremă tartinabila, puțină margarina și un pic de dulceață. De acest mic dejun aveau parte pacienții internați la Spitalul Județean Baia Mare. Cât despre prânz, o zeamă cu legume sau macaroane fierte, care se voiau a fi cu brânză. Aceste imagini au stârnit un control al autorităților care- ajunse în unitatea medicală, au descoperit că porțiile de mâncare ale bolnavilor erau înjumătățite.

În urma controlului, s-a constatat că bolnavii de ulcer dar și cei diabetici primeau aproape zilnic același fel de mâncare. Cea mai aspră înfometare au simțit-o pacienții internați în luna ianuarie, pe diferite secții. Lăuzele- ale căror meniuri trebuiau să se încadreze în 15 lei pe zi, a fost tăiat la jumătate, la fel și pacienții bolnavi de cancer, care primeau mâncare în valoare de numai 8 lei pe zi.

Anchetă în spital din cauza pacienților înfometați

De la gură le-a fost luat și copiilor internați în secția de pediatrie, dar și bolnavilor de ulcer cărora li se alocaseră doar 3 lei pentru mâncarea pe toată ziua.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, doar intr-o luna s-a facut o economie de 60,000 de lei.

„Era nu tocmai corespunzătoare din punctul acesta de vedere al calității, al așteptărilor... mă rog, a normalitatilor reglementate de un dietetician. S-au folosit mulți bani pentru măști, pentru materialele sanitare folosite mult pe pandemie și s-a dezechilibrat, în cazul nostru, la bucătărie”, spune managerul spitalului.

Pacienți înfometați. Noul manager promite schimbări

Noul manager al spitalului- pus în funcție de numai o lună, spune că lucrurile s-au schimbat. Porțiile au fost mărite, iar acum bolnavii primesc mâncare mai consistentă. Totul, într-o bucătărie a spitalului județean care este modernizată de anul trecut.

Medicul dietetician va face rețetele pentru specialitățile medicale.

Ancheta se derulează în continuare în spital, iar cei de la Consiliul Județean trebuie să afle unde s-au dus mai exact banii economisiți din înfometarea pacienților. Potrivit legii, norma de hrană standard a unui pacient este de 10 lei pe zi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si